Güncel Haberler

Cedi, İlk Beşe Geri Döndüğü Washington Maçından Sonra Açıklamalar Yaptı

NBA‘deki temsilcilerimizden Cedi Osman, takımı Cleveland Cavaliers‘ın Washington Wizards’a 119-110 yenildiği karşılaşmada 5 maçın ardından ilk kez süre almış ve ilk beş başlamıştı.

Cedi, bu maçta ilk 5 başlayıp 37 dakika sahada kalmış ve 19 sayı, 5 asist, 2 ribaund ile göz doldurmuştu.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunurken ilk olarak uzun süredir oynamamasına rağmen hazır kalmasını değerlendirdi:

Sadece kendi oyunumu oynadım. Sahada yaptığım 2 smaç dışında benden farklı bir şey gördüğünüzü sanmıyorum. Oynamadığım dönemde çok sıkı çalıştım. Neler yapabildiğimi biliyorum ve hazır kaldım. Bireysel anlamda harika bir maçtı ve önümüzde önemli bir meydan okuma vardı. Karşımızda Russell Westbrook ve Bradley Beal gibi yıldızlar vardı. Bu yüzden iyi bir maç geçirdiğimi söyleyebilirim.

Eurohoops

Takım arkadaşları ve koç ekibinden aldığı destek hakkında da konuşan Cedi, “Takım arkadaşlarım ve koçlar her zaman bana yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak hepimiz profesyoneliz. Oynamadığımız zamanlarda hazır kalmak bizim işimiz. Bu gece kendi oyunumu oynamaya çalıştım, neler yapabildiğimi biliyorum. Bu yüzden kendime güvenerek oynadım. Takıma yardımcı olabildiğim için mutluyum.” sözlerini söyledi.

Kritik anlarda gösterdikleri performans hakkında da düşüncelerini paylaşan Cedi, “4. çeyrek dışında iyi bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Son çeyrekte 15 sayılık bir fark yedik ve maçın kaderini de bu belirledi. Bazı kolay şutları kaçırdık. Bu gece iyi bir maç oynadık ama yapabileceğimiz bir şey yok. Yarın Toronto ile zor bir karşılaşma oynayacağız. Elimizden geldiğince o maça hazırlanmaya çalışacağız.” dedi.

Rotasyon dışında kaldığı dönemde takım arkadaşları ve koçlarıyla neler yapması gerektiğine dair bir konuşma gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair gelen soruya temsilcimiz, “Aslına bakarsan bir konuşmamız olmadı. Neler yapmam gerektiğini biliyordum. Dün antrenmandan sonra koçla konuştuğumuzda bana oynayacağımı söyledi ama bunun dışında bir diyalogumuz olmadı. Bana nelerin üzerinde çalışmam gerektiğini söylemelerine gerek yok. Oyunumdaki zayıf ve güçlü yanları biliyorum. Bu süre boyunca da sıkı çalışıp hazır kalmaya çalıştım.” cevabını verdi.

Birkaç maç oynamadıktan sonra mental anlamda kendisini nasıl hazır tuttuğu hakkında da konuşan Cedi, “16-17 yaşımdan beri profesyonel olarak basketbol oynuyorum. Bu yüzden hazır kalabilmek için nelere dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Avrupa’da oynadığım dönemde her şey daha farklıydı. Bu yüzden rotasyon dışı kalmanın nasıl bir şey olduğunu biliyordum. Ne olursa olsun hazır kalmanın yolunu bulmamız gerekiyor. Bazen oynamamak sinir bozucu olabiliyor fakat fırsat geldiğinde elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekiyor. Ben de bu gece bunu yapmaya çalıştım.” sözlerini söyledi.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …