Güncel Haberler

Gaziantep, Büyükçekmece’yi Yenip Play-Off İddiasını Sürdürdü

ING Basketbol Süper Ligi 30. hafta mücadelesinde Empera Halı Gaziantep, konuk olduğu Büyükçekmece‘yi 71-90’lık skorla geçerek son maçı öncesi play-off iddiasını sürdürdü.

Bu sonuçla Gaziantep derecesini 14-15 yaptı ve 8. sırada yer aldı. 1 maçı daha kaldı sezonu kapatmak için ve halihazırda onlara yetişebilecek tek takım 3 maç eksiği bulunan, 12 galibiyetli Afyon. Gaziantep’in son maçı Bahçeşehir ile ve kazanması durumunda 15 galibiyete ulaşacak, Afyon da kalan 3 maçını kazanırsa bu durumda 15’er galibiyette eşitleniyorlar ve ikili averajda Afyon üstün olduğu için 8. sıradan son play-off biletini kapan takım oluyor.

Büyükçekmece ise 10 galibiyetle sezonu günveli bölgede, hedeflediği gibi kapatmış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Gaziantep’de Mouhammadou Jaiteh 23 sayı, 11-14 2sayı, 14 ribaund, 2 blok ile maçın yıldızı olurken, Rashard de Kelly 19 sayı, 3 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu.

3 yabancı ile formalite maçı oynayan Büyükçekmece cephesinde ise Jaka Klobucar 12 sayı, 2-6 3sayı, 3 ribaund ve Cengizhan İvedi 10 sayı, 2-3 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …