Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge Play-Off 2.Round Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off serilerinde ilk maçları geride bıraktık.

Ben de sizler için 2. maçlar öncesinde Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşacağım.

İlk maçlar öncesinde olduğu gibi yine sınırsız değişim hakkımız var ama ben bazı isimlerle yola devam etmeyi seçeceğim.

Gelin öncelikle yolları ayıracağımız isimlere bir göz atalım:

  • İlk yolları ayıracağım isim FC Bayern Munich’in Sırp forveti Vladimir Lucic olacak. Normal sezon performansının aksine play-off’lara istediği gibi bir giriş yapamadı ve Milano’nun sert ve iyi forvetleri karşısında da serinin geri kalanında zorlanacağını düşünüyorum, ilk maçta sadece 7 puan getirebilmişti.
  • İkinci isim ise ilk maçta Sertaç ve Dunston karşısında varlık gösteremeyen, tam bir yedeğinin de olmaması nedeniyle çok yıpranan Walter Tavares olacak. Real Madrid’in temsilcimiz karşısında 90-63 ile kaybettiği ilk maçta sadece 11 puan getirebilmişti, ikinci maçta da ona güvenmeyeceğim.
  • Milano’nun başarılı forveti Shavon Shields da ilk maçta beni hayal kırıklığına uğrattı. Danimarkalı oyuncu sadece 1.1 puan getirebildi ve beklentileri hiç ama hiç karşılayamadı. Onunla da yola devam etmiyor.
  • Yolları son ayıracağım isim ise Bayern’in uzunu Jalen Reynolds olacak. Hines, LeDay, Evans, Tarczewski gibi geniş bir uzun rotasyonuna sahip Milano karşısında çok zorlandı, ikinci maçta da ona güvenmeyeceğim açıkçası çünkü ilk maçta sadece 5 puanda kalmıştı.

Gelelim takıma yeni ekleyeceğimiz isimlere:

  • Forvet pozisyonuna ekleyeceğim isim CSKA Moskova‘nın skorer forveti Will Clyburn olacak. Tecrübeli oyuncu ilk maçta Vesely, Pierre, Eddie gibi isimlerin yokluğunda çok iyi iş çıkarmış takımın farklı kazanmasında 27.5 puanla çok önemli bir rol oynamıştı. Vesely ve Eddie ikinci maçta da yok, Pierre ise iyileşmiş olsa da covidden dolayı antrenman eksiği var. Dolayısıyla Clyburn yine ön plana çıkacaktır.
  • Uzun rotasyonuna ekleyeceğim isim ise Zach LeDay olacak. İlk maçta Olimpia Milano‘nun Bayern’i devirdiği son sayıların sahibi olan, Delaney’in pasında alley-oop’u bitiren Birlşiek Amerikalı oyuncu çok formda, maçın tamamında çok iyi oynamış, 31.5 puan getirmişti. İkinci maçta da Bayern’in savunmada ona çözüm bulmakta zorlanmasını bekliyorum.
  • CSKA’nın Alman uzunu Johannes Voigtmann da kadroya ekleyeceğim isimlerden biri olacak. İlk maçta Fenerbahçe’nin dar uzun rotasyonuna karşı iç-dış tehditi ile fark yaratmış, takımının farklı galibiyetinde önemli rol oynayarak onu tercih edenlere 23.1 puan kazandırmıştı. İkinci maçta da Vesely olmayacağı için ondan yine iyi bir performans bekliyorum.
  • Son eklemem ise ilk maçta Barça’ya kendi evinde soğuk bir duş aldıran Zenit‘in lideri olan ve kendi play-off kariyer rekoruna, 33 verimlilik puanına ulaşan Kevin Pangos olacak. Kanadalı oyun kurucunun ikinci maçta da Barça savunmasının canını sıkacağını düşünüyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …