Güncel Haberler

Kusursuz Efes Fırtınası, Real Madrid’i Dağıttı!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Real Madrid‘i 90-63’lük skorla ezdi geçti tam anlamıyla. Böylelikle temsilcimiz seriye 1-0 önde başlamış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Sertaç Şanlı 16 sayı, 2-4 3sayı, 8 ribaund, 2 blok ile maçın kahramanı olurken, Rodrigue Beaubois 19 sayı, 3-6 3sayı, 5 ribaund, Shane Larkin 14 sayı, 3-10 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, Bryant Dunston 11 sayı, 6 ribaund ve Krunoslav Simon 10 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Real cephesinde ise Trey Thompkins 13 sayı, 3 ribaund ve Walter Tavares 10 sayı, 9 ribaund, 2 blok ile yegane çift haneli skor üretebilen isimler oldular. Nicolas Laprovittola 9 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile direnmeye çalışan ama yetersiz kalan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Real maça yıldız isimlerini kenarda oturtarak enerjik ve agresif bir beşle maça başladı. Laprovittola’nın organizasyonlarıyla ikili oyunları iyi kullanan ve geçiş hücumlarında da Abalde’den skor katkısı alan Real maça 0-8’lik seriyle başladı. Efes molanın ardından savunmada vidaları sıktı ve kısalara yapılan baskı meyvelerini vermeye başladı. Hücumda da Larkin, Beuabois, Simon üçlüsünün devreye girmesiyle musluklar açıldı. Tepe ikili oyunları sonrası Tavares’in ters eşleşmelerini iyi kullanan Real skora tutunsa da temsilcimiz öne geçerek çeyreği 20-18 ile önde tamamlamayı başardı.

İkinci çeyrekle beraber savunmada boyalı alanı kalabalık tutan ve Tavares’in devrilmelerine yardım getirerek ondan gelen sayıları engelleyen sert savunmamız karşısında Real çaresiz kaldı ve kısaların zorlama atışlarıyla maça tutunmaya çalıştı. Hücumda ise Larkin ve Micic’in organizasyonlarında Beaubois’yı verimli kullanan temsilcimiz farkı açmaya başladı. Kenardan gelen Rudy ve Thompkins’den bekediği üçlükleri bulunan Real farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Koç Laso’nun ilginç bir kararla Garuba’yı tam sahada Micic’in üstüne vermesini değerlendiremedik ki aynı şekilde Rudy’nin yumuşak savunması karşısında da Micic’i kullanmayı denedik ama Sırp guard gününde değildi. Ondan alamadığımız skor katkısını neyse ki Beaubois’nın dış şutlarıyla kapattık. Ancak ilk yarıda farkı açamamamızın bir diğer nedeni de 4 ve 5 numaralardan yeteri kadar katkı alamamamız, özellikle 3 sayı çizgisi gerisinden onlara pozisyon yaratamamamız hücumda alan açmakta zorlanmamıza neden oldu. Buna rağmen devreye 44-40 önde girmeyi başardık.

Üçüncü çeyrekle beraber Sertaç fırtınası esti adeta. Milli uzun hem aradığımız 3 sayı katkısını verdi ve pick&pop’larla gelen bu sayıların Real uzunlarını dışarı çekmeye başlaması da beklediğimiz sonuçtu. Sadece hücumda değil savunmada da blokları ve yardımlarıyla Real oyuncularına potayı göstermeyen Sertaç, ribaundlar da hem Tavares hem de diğer Real uzunları ile çok iyi savaştı. Onun bu etkili oyunuyla da farkı çift hanelere çıkardık. Tavares’i çember bekçiliğinden vazgeçirmek için ikili oyunları daha yukarıdan organize eden Efes istediğini aldı ve Larkin’e penetre edecek daha fazla alan çıktı. Bu çeyrekte Sertaç liderliğinde rakibine net bir üstünlük kuran temsilcimiz 10 dakikanın ardından 20-10’luk skor yakalayarak farkı da 14 sayıya kadar çıkardı.

Final çeyreğinde ise nihayet Moerman’dan aradığımız 4 numara katkısını almaya başladık. Fransız yıldızdan gelen 7 sayılık katkı ve en önemlisi dış şut katkısı işin rengini tamamen değiştirdi, farkı 20 sayılara çıkardık. Sonrasında Real’de konsantrasyon düşüklüğü boy gösterdi. Koç Laso’nun molası ve oyuncu değişiklikleri de etkili olmadı ki koç Ataman da farkın açılmasıyla artık rotasyonu iyice genişletti ve süre almayan oyunculara yer vererek onların da galibiyetin bir parçası olmasını istedi. Tabi ikinci maçı da düşünerek as oyuncuları dinlendirdi iki koç da.

Öncelikle baştan sona tüm oyuncuları ve koç Ataman’ı tebrik etmek lazım. Gerçekten geçen sezon kaldıkları yerden devam ettiklerini, ne kadar çok istediklerini normal sezonun ardından play-off’larda da gösterdiler. Elbette play-off serilerine böyle farklı başlamak 2. maç için bir konsantrasyon sorunu yaratabilir ama Efes o kadar kendinden emin o kadar güven veren bir performans sergiledi ki bu seriyi 3-0 ile süpüreceğiz mesajını herkese ve tabiki Real’e de net olarak vermiş oldular. Özellikle Micic’in geri planda kaldığı bu maçta bile tam 27 sayı fark yaratılması ve 90 sayı üretilmesi Efes’in ne kadar komple bir takım olduğunu tekrar kanıtladı. Sertaç da Pleiss’ın sakat olduğu dönemlerde aldığı süreleri, yakaladığı fırsatı çok iyi değerlendirerk önce 2. uzun olmuş sonra da Dunston’ın düşen peformansıyla beraber ilk beşteki yerini kaptı. Oyunun her iki alanında da gösterdiği gelişim ve sağladığı fayda gerçekten harika. Bir kez daha Sertaç’ı azmi, çalışkanlığı ve gösterdiği gelişim için ve koç Ataman’ın ona verdiği fırsat artı destek için ayakta alkışlıyorum. Hem milli takım hem de Efes’e adeta yeni bir transfer gelmiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …