Güncel Haberler

Koç Ataman ve Sertaç, Real Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Real Madrid’i 90-63’lük skorla geçerek çok önemli bir başarıya imza attı.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Maçın ilk iki dakikası haricinde çok iyi savunma yaptığımızı söylemeliyim. İkili oyunu oynamalarını zorlaştırdık, pota altını kontrol ettik. Perde çıkışında buldukları atışları engelledik. İkinci yarıda oyun kurucularına baskı yaptık, oyunun kontrolü elimize geçti. Hücumda dengelerini kaybettiler, ribauntları kontrol ettik. Hücumda belki yüksek isabet bulamadık atışlarımızda ama doğru bir basketbol oynadık. Larkin ve Micic ortalamalarının altında kaldılar ama Dunston, Sertaç, Moerman’dan çok iyi katkı aldık. Beaubois ve Simon da normal oyunlarını oynadılar. Üçüncü çeyrekte oyunu kontrol etmeye başladık ve artan özgüvenimizle birlikte maçı aldık. Ama Euroleague playofflarındayız, farkın önemi yok. Stratejimizi başarıyla uyguladık ve sadece bir maç kazandık. Perşembe günü yeni bir strateji, yeni bir oyun ortaya koymamız gerekiyor. Özellikle Larkin’in ikinci yarıda Laprovittola’ya yaptığı baskı çok önemliydi.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Maçın yıldızı Sertaç Şanlı ise şu ifadeleri kullandı:

Playofflara böyle bir galibiyet ile başlamak güzel fakat sadece tek maç oynadık. İkinci ve üçüncü maçlarda savunmayı böyle tutarsak Final Four’a gideceğimize eminim.

Savunmamdan ötürü harika hissediyorum ama takım olarak kazandık. Bunu takım olarak başardık. İkinci maçta da aynı şekilde oynamalıyız.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …