Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (29. Hafta)

Maalesef takımlarda artan covid vakaları nedeniyle tam anlamıyla pandeminin gölgesinde bir haftayı geride bıraktık. Ertelemeler nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi‘nde bu hafta sadece 4 maç izleyebildik.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

*** Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes, OGM Ormanspor – Pınar Karşıyaka, Empera Halı Gaziantep – Bahçeşehir Koleji ve Beşiktaş Icrypex – HDI Sigorta Afyon Belediyespor maçları koyu işaretlediğim takımlarda artan pozitfi vakalar nedeniyle ertelenmek zorunda kalmıştı.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon ortasında koç Ene ile yollarını ayıran ve koç Demir ile devam eden Tofaş, belki BCL’de istediğini alamadı ve adını Final 8 listesine yazdıramadı ama ligde ilk 4 yarışında bu hafta Daçka karşısında aldıkları galibiyetle önemli bir avantaj elde ettiler. Son hafta da kazanırlarsa sadece Beşiktaş’ın kalan 3 maçını da kazanması durumunda 4. sırayı kaybedecekler. Bu hafta Daçka’yı farklı geçerken tam 101 sayı ürettikleri bu kritik maçta koç Demir her zamanki gibi dar bir rotasyonla oynadı ama Berkan ve Berk’den en iyi verimi alan Bursa ekibi, Zubcic ile Purcell’in skorer oyunu liderliğinde de sonuca gitmeyi bildi. Bir kez daha kendi sahalarında dişli bir rakip olduklarını, tempo yapmalarına izin verirseniz her takımı yenebilecek seviyeye çıkacaklarını da hatırlattılar. Alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan Crawford (Galatasaray): 30 sayı, 5-6 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 34 verimlilik
  • Darion Atkins (LH Fethiye): 21 sayı, 8-8 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 3 blok, 34 verimlilik
  • Brock Motum 27 sayı, 5-6 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, 34 verimlilik
  • Tomislav Zubcic (Tofaş): 21 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik
  • Amile Jefferson (Galatasaray): 22 sayı, 9-10 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon ortasında düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış Galatasaray‘a transfer olan NBA patentli skorer Jordan Crawford, koç Memnun’un hücumdaki özgür sisteminde harikalar yaratmaya devam ediyor. Avrupa kariyerindeki en iyi günlerini geçiren tecrübeli oyuncu bu hafta oynanan kritik Bursa maçında da tartışmasız sahanın yıldızıydı. Gerek dribbling üstü gerek ceza atışlarında gönderdiği mesafe tanımayan üçlükler, hücum sıkıştığında birebirlerle yarattığı pozisyonlar ve bitiriciliğinin yanında takım arkadaşlarına yaptığı servislerle tam anlamıyla bir MVP performansı geldi Birleşik Amerikalı guarddan. 36 dakika sahada kaldığı maçta yay gerisinden 5-6 isabetle 30 sayı üretirken istatistiklerine 5 asist, 3 ribaund, 2 top çalma da ekledi ve 34 verimlilik puanına ulaşırken Galatasaray’ı galibiyete taşıdı ve takımının son haftaya düşme tehlikesini artık tamamen geride bırakmış şekilde girmesini sağladı. Alkışlarla haftanın MVP’sinin ödülü sahibi Crawford.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Berk Uğurlu (Tofaş): 9 sayı, 3 ribaund, 11 asist, 19 verimlilik
  • Samet Geyik (Türk Telekom): 6 sayı, 3-3 2sayı, 10 ribaund, 16 verimlilik
  • Troy Selim Şav (Darüşşafaka): 10 sayı, 4-4 2sayı, 4 ribadund, 15 verimlilik
  • Metin Türen (FE Bursaspor): 10 sayı, 5 ribaund, 2 t.çalma, 15 verimlilik
  • Oğuz Savaş (FE Bursaspor): 12 sayı, 6-8 2sayı, 4 ribaund, 14 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …