Güncel Haberler

Alba Berlin, Hamburg’un Yıldızına Kancayı Taktı!

Yeni sezonda da Turkish Airlines Euroleague sahnesinde izleyeceğimiz Alba Berlin, transfer için de düğmeye bastı.

Yeni sezonda kanat rotasyonunu güçlendirmek isteyen Alman ekibi bu sezon Hamburg forması ile başarılı bir performansa imza atan Kameron Taylor ile ilgileniyorlar.

26 yaşında olan 1.98 metre boyundaki kanat oyuncusu BBL sahnesinde 25 maçta ortalama 14.2 sayı, yüzde 33.3 3sayı, 5.5 ribaund, 3.4 asist, 1.8 top çalma ile komple bir performans sergiledi şuana kadar.

Taylor profesyonel kariyerine Almanya’nın alt lig takımlarında başlamış sonrasında 2019-20 sezonunda Bamberg forması ile kendisini göstermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Taylor sahada her şekilde skor üretebilen, gerektiğinde topla kendi skorunu yaratabildiği gibi topsuz katları ve ceza şutları ile de takıma katkı verebilen bir isim. Atletik özelikleri ve güçlü fiziği ile potaya yaptığı ataklarla da rakip savunmaları zorlayan bir kanat oyuncusu. Bu sezon Hamburg’un yakaladığı çıkışta sadece skorer özellikleri ile değil, ribaundlara verdiği katkı, pas-şut seçimlerindeki verimlilik ve savunmada çaldığı kritik toplarla büyük rol oynadı. Bamberg’de geçirdiği dönemin aksine çok daha olgun ve sürekli bir performansı var. Oyunun iki tarafında da yüksek enerjiye sahip olması, maç içerisindeki konsantrasyonu ve lider özellikleri ile artık bir sonraki seviye için hazır olduğunu gösterdi.

Alba yeni sezon öncesi büyük olasılıkla Fontecchio’yu tutamayacak, şimdiden bir çok yüksek yüzdeli Euroleague takımının onunla ilgisi olduğunu söyleniyor. Onun yerine yeni bir potansiyel, parlatılacak yeni bir isim istiyorlar ve Taylor ligden de yakından tanıdıkları biri isim olması nedeniyle düşük risk teşkil ediyor. Onu da Euroleague sahnesinde parlatacaklarını düşünüyorum ki özellikle koç Reneses ile yola devam ederlerse Taylor’ın kariyeri adına büyük bir şans olacak. Öğrenmeye açık yapısı ve yüksek kalitedeki karakteri ile kurt hocadan çok şey öğrenip kendisini en iyi şekilde geliştirecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=PgDNn266ceA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …