Güncel Haberler

New York, Vildoza’nın da Peşinde!

Guard rotasyonuna takviye yapmak isteyen NBA ekiplerinden New York Knicks‘in gündeminde James’le beraber bir Euroleague yıldızının daha olduğu öğrenildi.

Knicks’in ilgilindiği diğer isim ise TD Systems Baskonia forması ile izlediğimiz Luca Vildoza. Ancak önemli bir nokta var ki Arjantlinli yıldızın İspanyol ekibi ile 2024 yazına kadar kontratı var bu da Knicks’in onun için bonservis ödemesi gerektiği anlamına geliyor.

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Vildoza bu sezon Euroleague sahnesinde 32 maça çıktı ve 10.3 sayı, yüzde 38.8 3sayı, 2.0 ribaund, 3.5 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Vildoza, Euroleague’in en dinamik guardlarından biri kuşkusuz. Özellikle açık alanda hem organizatör hem de bitirici olarak faydalı olabilmesi, set hücumlarında gerek ikili oyunlardaki başarısı gerekse dribbling üstü gönderdiği yüksek yüzdeli üçlüklerle takımına skor katkısı verebilen bir guard. Ayrıca topla oynamayı seven, çabuk ilk adımıyla potaya gitmeyi iyi bilen bir guard ve temas aldığı pozisyonlarda bile dengesini koruyup skora ulaşabiliyor. Savunmada da topa iyi baskı yaptığını biliyoruz ki bu sezon Henry ile beraber ligin en çok top çalan, bu sayede de en fazla hızlı hücuma çıkan guard ikilisi olduklarını da hatırlatalım.

Onun hanesine eksi olarak yazabileceğimiz nokta ise fiziksel anlamda NBA seviyesi için yetersiz kalabileceği. Sürat, açık alandaki etkinlik, top tekniği ve saha görüşü anlamında NBA sahnesinde sorun yaşamayacağını, benchten gelerek enerjisi ile iyi katkı vereceğini düşünüyorum ki henüz 25 yaşında olması, gelişiminin daha hızlı olmasını sağlayacaktır. Pas-şut tercihlerini daha verimli hale getirmesi artı ribaundlar konusunda da daha fazla katkı vermesi gerekecek NBA sahnesine kalıcı olmak istiyorsa.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …