Güncel Haberler

İDDİA: Micic, Oklahoma ile Prensipte Anlaştı!

Turkish Airlines Euroleague’de geçen sezon bıraktığı yerden devam eden, fırtına gibi esen ve 3. sırada bitirmeyi garantileyen Anadolu Efes‘in yıldız guardı Vasilije Micic‘i seneye NBA’de izleyeceğiz!

Bildiğiniz gibi Anadolu Efes Sırp guardın kontratını 2019 yılında 2 yıllığına uzatmıştı ve bu yaz kontrat sona eriyor. Diğer taraftan sezon içerisinde, Aralık ayında yapılan takasla Micic’in NBA hakları Horford takasıyla beraber 76ers’dan Oklahoma City Thunder‘a geçmişti.

MiBaloncesto (Chema de Lucas) ‘nun haberine göre Micic, Thunder ile prensipte anlaştı ve sezonun bitmesinin ardından NBA ekibiyle kontrat imzalayacak.

Micic’in hakları, 6 yıldır onu 2014 NBA draftında 52. sırada seçen 76ers’ın elinde bulunuyordu. 26 yaşındaki guard, o zamandan bu yana gelişimini çok iyi şekilde sürdürdü ve şuanda Euroleague’in elit guardları arasında gösteriliyor.

Sırp guard bu sezon Euroleague sahnesinde 32 maçta ortalama 30.3 dakika süre alırken 16.4 sayı, yüzde 35.3 3sayı, 2.7 ribaund, 5.0 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

NBA yolu dışında Real’in de ona ciddi ilgisi olduğu, yıllık 2.5 milyon Euro değerinde bir kontrat sunacağı söyleniyordu ama 2019 yılında Anadolu Efes il kontrat yaparken de hedefinin NBA olduğunu net olarak belirten Micic, özellikle bu sezon inşallah temsilcimiz ile Final Four oynayıp hatta şampiyon olursa ben NBA sahnesine adım atacağına kesin gözüyle bakıyorum. Bu arada kadrosunu boşşaltarak tamamen yeniden yapılanmaya giden Thunder onun için çok doğru bir adres olacaktır. Maledon ve Pokusevski gibi potansiyelli genç Avrupalılar’a liderlik edip, ciddi süreler alacağını düşünüyorum. Zaten fiziksel özellikleri, oyun zekası, pas becerisi ve her geçen gün yüzdesini arttırdığı dış şutları ile artık NBA için hazır. Hem 1 hem de 2 numarada görev alabileceğini, hatta Maledon ile de izlemesi keyif veren bir ikili olabileceklerini düşünüyorum. Yüksek tempoda oynanan NBA basketbolunda tıpkı Anadolu Efes’de olduğu gibi başarılı işlere imza atacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …