Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 34.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de normal sezonun osn haftası olan 34. haftası maçları Perşembe programı ile başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımdaki değişiklikleri sizlerle paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle takımdan göndereceğimiz isimlere bir bakalım:

  • Temsilcimiz Fenerbahçe, Real karşısında zorlu bir maça çıkacak ve ilk 4 sırada yer alıp alamayacağı normal sezonun son haftasında belli olacak. Geçen hafta Barça karşısında sakatlanan Jan Vesely’nin bu maçta forma giyemeyeceği açıklandığı için onunla yolları ayırıyoruz.
  • Yolları ayıracağımız ikinci isim ise son haftalarda hem Euroleague hem de VTB maçlarında bel ağrıları nedeniyle forma giyemeyen Alexey Shved. Herhangi bir iddiası bulunmayan Khimki’nin onu bu maçta da risket etmeyeceğini düşünüyorum.
  • Vesely gibi geçen hafta Barça karşısındaki maçta sakatlanan ama durumu o kadar ciddi olmayan Fenerbaçe Beko’nun yıldız guardı Nando De Colo’ya ise bu maçta pek güvenemeniyorum. Barça karşısında da sadece 13 puan getirebilmişti ve Vesely’nin yokluğunda omuzlarındaki yükün artacağını, bunun da verimliliğini düşüreceğini tahmin ediyorum. Bu nedenle de takımdan göndereceğim 3. ve son isim olacak.

Şimdi de kadroya yeni ekleyeceğimiz isimlere bakalım:

  • Uzun rotasyonuna Real Madrid‘in kulesi Walter Tavares‘i ekliyorum. Vesely’siz Fenerbahçe’nin onu durdurmakta zorlanacağını düşünüyorum ki geçen hafta da 22 puan getirmiş olan Yeşil Burun Adalı uzun formda. Hem ribaundlar, hem bloklar hem de çember altındaki bitiriciliği ile istatistik kağıdının bir çok alanını dolduracağını ve bize 20 üstü puanlar getireceğini tahmin ediyorum.
  • Geçen haftaki performansıyla parmak ıssırtan tam 33 verimlilik puanı getiren Shane Larkin play-off öncesi form tutmuş durumda ve Milano deplasmanında da yine Anadolu Efes ve koç Ataman’ın en güvendiği isim olacak. Yüksek yüzdeli şutlar eşliğinde ortaya koymasını beklediğim skorer oyunu artı asistleri ile yine bizlere 25-30 civarında puanlar getireceğini tahmin ediyorum.
  • Valencia ile tamam mı devam mı maçına çıkacak olan TD Systems Baskonia‘nın son haftalarda aldığı iyi sonuçların başmimarlarından biri kuşkusuz Litvanyalı kanat oyuncusu Rokas Giedraitis‘di. Son 3 maçta 29 verimlilik puanı ortalamasıyla oynayan ve geçen hafta da 22 puan getiren keskin şutörün tempolu oynamayı seven Valencia karşsında da skor ve ribaundlar konusunda iyi işler çıkarıp bizlere 20-25 arasında bir puan katkısı getireceğini tahmin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …