Güncel Haberler

Galatasaray, Olaylı Maçta Afyon’u Farklı Geçti

ING Basketbol Süper Ligi 27. hafta mücadelesinde Galatasaray konuk ettiği 3 yabancılı eksik HDI Sigorta Afyon Belediyespor‘u 110-70 gibi farklı bir skorla geçerek düşme hattında biraz olsun nefes aldı.

Maçın ilk çeyreğinde Galatasaraylı Motum’un Afyonlu Leissner’e yaptığı sert faule sportmentlik dışı kararı çıkmayınca taraflar arasında tartışmalar başladı, koç Memnun ve Macura arasında gerginlik haddinden fazla yükseldi ve Macura oyundan atıldı, Galatasaray koçu da teknik faul aldı. Mevzu bahis faul esnasında başı yere çarpan ve çenesi açılan Leissner de tekrar oyuna dönemeyince Afyon maça 3 yabancı ile devam etmek durumunda kaldı.

Bu sonuça Galatasaray derecesini 9-18 yaptı ve düşme oıtasından 1 adım uzakta kalmayı başardı. Afyon ise 12-15 ile 9. sıraya geriledi, play-off resminin dışına çıkmış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Galatasaray’da Jordan Crawford 30 sayı, 6-8 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Pierre Jackson 27 sayı, 5-9 3sayı, 7 ribaund, 8 asist ve kenardan gelen Amile Jefferson 16 sayı, 6-9 2sayı, 7 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Afyon cephesinde ise Chris Wright 22 sayı, 2-3 3sayı, 3 ribaund, 6 asist ile en skorer isim olurken, Evaldas Kairys 15 sayı, 7-7 2sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Francisco Cruz 12 sayı, 3-5 3sayı 4 ribaund, 4 asist ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …