Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (32.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague normal sezonunda son çift maç haftasının ilk bölümü olan 32. hafta programını geride bıraktık.

İki temsilcimizin de deplasmanda önemli rakiplerini devirerek yüzümüzü güldürdüğü bu keyifli haftanın panoramasını birlikte mercek altına alırken gelin ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Pandemi nedeniyle tamamlanamayan 2019-20 sezonunda yarım bıraktığı işi tamamlamaya kararlı olan ve son 10 maçından 9’unu kazanmış olan temsilcimiz Anadolu Efes, bu hafta da Euroleague’in iddialı takımlarından biri olan Real Madrid’i deplasmanda kalp kırıcı bir skorla 83-108 ezip geçti adeta. Özellikle ikinci yarıda rakibini tamamen sahadan silen Efes, tüm oyuncularından en yüksek verimi alarak yine başka bir boyutta olduğunu gösterdi. İlk yarı hiç ortalarda olmayan Larkin, ikinci yarıda kontağı çalıştırması, Sertaç’ın her iki pota altında da ortaya koyduğu etkili performans, Beaubois’nın ligin en iyi kısa savunmacılarından birine dönüşmesi gibi bir çok harika hikayenin yer aldığı bu galibiyetin ardından temsilcimiz play-off biletini garantilerken Real gibi bir takıma kendi sahasında tam 25 sayı fark atarak da tüm rakiplerine net bir mesaj vermiş oldu. Alkışlar haftanın takımı ödülü Anadolu Efes‘e gidiyor.

Sertac Sanli celebrates - Anadolu Efes Istanbul - EB20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Achille Polonara (Baskonia): 22 sayı, 5-6 3sayı, 11 ribaund, 4 asist, 3 t.çalma, 36 verimlilik
  • Jordan Mickey (Khimki): 28 sayı, 9-15 2sayı, 9 ribaund, 3 asist, 36 verimlilik
  • Rokas Giedraitis (Baskonia): 25 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 35 verimlilik
  • Ante Zizic (Maccabi Tel Aviv): 24 sayı, 12-15 2sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 blok, 33 verimlilik
  • Johannes Voigtmann (CSKA Moskova): 21 sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Play-off yarışında beşli hatta altılı averajların söz konusu olabileceği zorlu bir döneme girdik. İşte bu karşık sürecin tam da ortasında yer alan takımlardan biri olan TD Systems Baskonia çift maç haftasının ilk maçında Panathinaikos deplasmanında farklı bir galibiyet nefes aldı. Bu galibiyetin baş mimarı da kuşkusuz İtalyan forvet Achille Polonara‘ydı. Tecrübeli oyuncu bu sezon koç Ivanovic’in sisteminde tam bir jokerdi, çok yönlü oyunuyla bu hafta Panathinaikos karşısında alınanan galibiyette de büyük rol saihibiydi. Onun iç-dış tehditi, ribaundlardaki mücadelesi ve birden fazla pozisyonu savunabilmesiyle Pana karşısında da oyunun iki alanında fark yaratan isimdi. Tam 37 dakika sahada kalan İtalyan forvet 3-5 2sayı, 5-6 3sayı, 11 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ve “0” top kaybı ile mücadele ederek tam 36 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

82-97: Giedraitis y Polonara lanzan al Baskonia hacia el playoff - La Neta  Neta

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …