Güncel Haberler

Koç Ataman ve Larkin, Baskonia Galibiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes deplasmanda TD Systems Baskonia‘yı uzatma sonunda 101-111’lik skorla geçmeyi başardı.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Baskonia‘ya karşı oynamak çok zor çünkü çok değişik bir basketbol oynuyorlar. Polonara 5 numara pozisyonuna geçiyor, Peters ise 4 numarada oynuyor. 5 dışarıda oynuyorlar. Şu anda bence EuroLeague’de en iyi savunma takımı biziz. Ama onlar çok değişik bir basketbol oynuyorlar. Henry sürekli boş alanlarda çembere hücum ediyor. Burada problem yaşadık. Hücumda son çeyrekte Larkin’i bulduk. Çembere hücum etmemiz gerektiğini konuştuk ve o da bunu yaptı. Normal sürenin sonunda üç sayılık atışta faul yapmayarak hata yaptık. Belki de bu benim hatamdı. Faul yapabilirdik. Savunma yapmaya karar verdik. Vildoza’yı kaybettik ve o da maçı uzatmaya taşıdı. Larkin daha sonra “Benim hatamdı” dedi çünkü adamını o kaybetmişti. Ancak uzatmada topu eline aldı ve maçı kazandı. Bu basketbol sonuçta. Baskonia çok iyi bir takım. Çok önemli galibiyetler aldılar. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Milano karşısında da aynı şekilde oynamalıyız ve bizim için çok önemli olan ilk 4’te bitirme hedefimizi gerçekleştirmeliyiz.

beIN Sports & Eurohoops

Maçın yıldızı Shane Larkin ise şu ifadeleri kullandı:

Galip geldiğimiz için iyi hissediyorum. Çok zorlu bir maçtı. Maçın başından itibaren üstünlük sürekli el değiştirdi. Çok sıkı mücadele ettiler. Bizim için iyi bir galibiyet oldu. Play-off’larda başarılı olmak istiyoruz, o yüzden böylesine maçlar oynamak bizim için iyi. Burada iki çok zorlu takımla oynadık. Play-off’lar öncesi iki güzel deplasman galibiyeti aldık. Şimdi momentum arkamızda ve iyi oynuyoruz. Kendimizi iyi hissediyoruz.

beIN Sports & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …