Güncel Haberler

Türk Telekom, Tamam mı Devam mı Maçında AEK’yı Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 turu 5. maçında temsilcimiz Türk Telekom, tamam mı devam mı niteliğindeki maçta Yunan ekibi AEK‘yı konuk edecek.

31 Mart Çarşamba günü saat 19:00’da başlayacak ve Tivibu Spor ekranlarından canlı yayınlanacak karşılaşmayı Antonio Conde, Manuel Mazzoni, Luis Castillo hakem üçlüsü yönetecekler.

Karşılaşma öncesi temsilcimiz 1-3 ve averajla 3. sırada yer alıyor ve gruptan 2. olarak nasıl çıkabileceğine dair senaryoları sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım. Zaten lider çıkma şansları bulunmuyor. Ankara ekibi iki kulvarda oynadığı son 2 maçını da kaybetti ve özellikle savunmada ciddi kötü sinyaller verdi, geçen hafta Rus ekibi Novgorod’a 96-82 ve haftasonu da konuk ettiği Beşiktaş’a 85-94 ile kaybetmişti. Bu son maçta Johnson 19 sayı, 9 asist ve Wiltjer 19 sayı, 6 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalışmışlardı.

Yunan ekibi ise 2-2 ile 2. sırada ve temsilcimize göre daha avantajlı durumda. Bu maçı kaybetse de son haftaya ilk 2 şansını taşımış olacak. Yunan medyasında yer alan haberlere göre oyuncular maaşlarını 3 ay geriden aldıkları için pek memnun değiller ki zaten son 2 BCL maçlarında da sırasıyla Strasbourg ve Novgorod’a deplasmanda ciddi farklarla yenilmişlerdi. Son olarak ise ligde karşılaştıkları Aris’i 68-73 ile yenmişlerdi. O maçta Lojeski 16 sayı ve Macon 11 sayı ile takımın yegane çift haneli skor katkısı veren isimleri olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …