Güncel Haberler

Türk Telekom, BCL’de Final 8 Biletini Nasıl Alır?

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde play-off yani Top 16 gruplarına başlarken 3 temsilcimizle yer almamız bizi heyecanlandırmıştı ama maalesef başta Tofaş olmak üzere bizleri hayal kırıklığına uğrattılar.

Bitime 2 hafta Tofaş şansını kesin olarak yitirirken, Kaf-Kaf ve Türk Telekom’un ise şansları devam ediyor. Bir önceki yazımda sizlere Karşıyaka’nın Final 8 biletini nasıl kapacağını anlatmıştım.

Şimdi de gelin birlikte Türk Telekom‘un durumunu mercek altına alalım:

Temsilcimiz Nizhny Novgorod, AEK ve Strasbourg’un yer aldığı K grubunda maalesef ilk 4 maçından sadece 1 galibiyet alabildi. Grupta Nizhny Novgorod’un Final 8 biletlerinden birini garantilediğini düşünürsek Telekom’un kalan 2 haftada işi daha zor ve karışık olacak. Unutmadan temsilcimizin grup liderliği şansı yok.

Ankara ekibi önce evinde AEK’yı konuk edecek, son hafta ise deplasmanda Strasbourg ile karşılaşacak. 2 galibiyeti buluna AEK’ya ilk maçta 9 sayı farkla kaybetmiştik, dolayısıyla bu maçtan minimum 10 sayılık bir galibiyet çıkarmamız gerekiyor ki son hafta öncesi 2. sıraya yerleşelim ve son maçta Strasbourg’u farktan bağımsız yenmemiz durumunda Final 8 biletini grup ikincisi olarak cebimize koyabilelim.

AEK karşısında alınacak 10 ve üstü farklı galibiyet çok önemli çünkü bu durumda son hafta Strasbourg karşısında kaybetsek de şansımız olabilir. Tabi bu mağlubiyeti de 7 sayıdan az bir farkla yapmamız kaydıyla artı Nizhny’nin son 2 maçını kayıpsız geçmesi şartıyla.

Eğer temsilcimiz AEK’yı 9 sayıdan az bir farkla geçerse bu durumda son hafta maçlarında Strasbourg’u yenip Nizhny Novgorod’un da AEK’yı yenmesini beklemek zorunda kalacak. Eğer direkt 9 sayılık farkla kazanırsak bu durumda genel averaja bakılacak ve temsilcimiz son haftaya daha avantajlı girecek AEK’ya göre. Yani son haftaya temsilcimiz -20 ve AEK ise -37 genel averajla girmiş olacak.

Söylememize gerek yok ama bu hafta AEK karşısında alınacak mağlubiyet ise temsilcimiz adına son hafta öncesi BCL defterinin kapanması anlamına gelecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …