Güncel Haberler

Anadolu Efes, Real Karşısında Şov Yapıp Play-Off Biletini Kaptı!

Turkish Airlines Euroleague 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, WiZink Center’da konuk olduğu Real Madrid karşısında şov yaparak 83-108’lik skorla kazandı ve play-off biletini de kapmış oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 21-11 yaparak 3. sırada yer aldı ve ilk 4 yarışında da önemli bir avantaj sağladı. Real ise 18-14 ile 7. sırada yer aldı ve play-off yarışında ciddi bir yara aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimiz adına Sertaç Şanlı 17 sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Shane Larkin 16 sayı, 2-5 3sayı, 5 asist, Krunoslav Simon 15 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve Vasilije Micic 13 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Real cephesinde ise Trey Thompkins 19 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund ile öne çıkarken, Rudy Fernandez 13 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund ve Usman Garuba 12 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 3 blok ile diğer direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ataman maça Sertaç ile başladı ve milli uzun, Real’in çembere yakın pozisyonlarını bozarken diğer pota altında da etkili oldu, x-faktör olarak başladı maça son haftalarda alıştırdığı gibi. Yine bir değişiklik yaparak genelde kenardan getirdiği Larkin’i ilk beş başlatan koç Ataman onun baskıda yıpranmaması için oyunu Simon’a kurdurdu. Hırvat kanat oyuncusunun organize ettiği hücumlarda pas trafiğini çok iyi kuran ve yine akıcı oynayan Efes maçın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğünü hissettirdi. Ancak kenardan gelen Taylor’ın savunmaya kadar getirdiği enerji ve Tavares’in de çemberi agresif savunması ile skor üretiminde zorlanan temsilcimiz 18-11’den sonra son 3 dakikaa sadece 2 sayı bulabildi ve ilk 10 dakika 20-20 eşitlikle geçildi.

İkinci çeyrekle beraber sahada Beaubois, Larkin, Micic üçlüsünü tutmamıza rağmen hücumda bir türlü istediğimiz ritmi ykalayamadık ve ilk çeyreğin sonundaki üretim sorunu devam etti, burada da neredeyse 3 dakika skore üretemedik. Ama neyse ki savunmadan ödün vermedik ve Real’i de basit hatalara sürükleyip onların da hücumda toparlanmalarını engellemiş olduk. Thompkins ve Abalde’den gelen ekstra üçlüklerle öne geçseler de biz de Micic ve Beaubois’nın devreye girmeleriyle hücumdaki sorunu çözdük. Ama ribaundlarda Real’in Tavares ve Garuba liderliğinde yakaladığı üstünlük onların soyunma odasına da 42-41 önde girmelerini sağladı.

Real ikinci yarıda sahaya ilk yarıda hiç süre alamayan Carroll’ı sürdü. Onun perde çıkışlarında aldığı toplarla üreteceği setlere iyi çalışmış olan temsilcimiz buna izin vermedi, Real’in de bunda ısrar etmesinden iyi faydalanıp savunmada onları basit hatalara zorladık. İkinci yarının hemen başında 3. faulünü alan ve aynı zamanda belinde bir sakatlık meydana gelen Tavares kenara geldi, sonrasında da tekrar maça dönemedi ve bu da Real’in direncini önemli ölçüde düşüren gelişmelerden biri oldu zaten. Dev uzunun kenara gelmesiyle boyalı alandaki boşluğu dolduramayan Real’e karşı Micic’in ikili oyunlar sonrası yaptığı penetreler ve verdiği şık asistlerle rahat hücum etmeye başlayan temsilcimiz Sertaç’ın da skora önemli ölçüde katkı vermeye başlamasıyla farkı iyice açtı. Hücumda pas trafiğini kuran ve savunmada Garuba’nın enerjisi ile beşlenen Real seri yakalayarak geri döndü. Ancak çeyreğin sonunda Larkin’e üçlü pozisyonunda yapılan faule şiddetli şekilde itiraz eden Laso üst üste 2 teknik faul alarak oyundan ihrac edildi ve bir çok maçın aksine bu takıma bir reaksiyon getireceğine aksine enerjilerini düşürdü. Son bölümde teknik faullerin de etkisiyle çizgide 6-6 yapan Larkin sayesinde son çeyreğe 76-64 ile önde girdik.

Son çeyrekte ise Larkin şov vardı. 3. çeyreğin sonundaki faul atışlarıyla kontağı açan milli yıldız, son çeyreğin ilk 2 dakikasında tam 7 sayı bularak Efes’in farkı 20 sayıya çıkarmasını sağladı ve Real’i çaresiz bıraktı, dirençlerini tamamen kırdı. Efes son haftalarda olduğu gibi bir özel performansa daha imza atarak Real’i kendi sahasında bitime 8 dakika kala havlu attırmak zorunda bıraktı. Son çeyreğin neredeyse tamamında sadece şov yapan Efes karşılaşmayı 108-83’lük skorla kazanarak play-off ilk turunda eşleşme ihtimali olan rakibine de daha şimdiden mesajı net bir şekilde vermiş oldu. Bir kez daha alkışlar Efes’e.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …