Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka, BCL’de Final 8 Biletini Nasıl Alır?

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde play-off yani Top 16 turuna 3 temsilcimizle Tofaş, Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka ile başlamıştık, oldukça umutluyduk en az iki takımımızın Final 8 bileti kapacağı yönünde.

Ama maalesef temsilcilerimiz bizi şimdiye kadar hayal kırıklığına uğrattılar. Tofaş, bitime 2 hafta kala havlu atıp elenirken Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom’un önünde de Final 8 biletini kapabilmek için zorlu maçlar, ince hesaplar var.

Önce Pınar Karşıyaka‘nın durumunu inceleyelim:

Temsilcimiz grupta Hapoel Holon, Brindisi ve diğer temsilcimiz Tofaş ile mücadele ediyor. Şuana kadar kadar sadece Holon ile hem içerde hem de dışarıda oynayan Kaf-Kaf rakibine ikili averajda 8 sayılık bir üstünlük sağlamış durumda.

Kalan son 2 maçlarını deplasmanda Tofaş ve içerde Brindisi ile oynayacaklar. Ancak temsilcimizin gruptaki kaderini rakiplerinin performansı da belirleyecek. Final 8 yolundaki rakipleri olan ve üçer galibiyete sahip olan Holon ile Brindisi bu hafta karşı karşıya gelecekler.

Brindisi bu maçı kazanır ve Karşıyaka da Tofaş’ı geçerse 2. sıraya yerleşecek ve son hafta da Brindisi karşısında 5 ve üstü bir farkla alınacak galibiyet temsilcimizin grubu lider tamamlamasını sağlayacak. Bu senaryoda üçlü averaj hesapları devreye girebilir, yani 5 sayının altında bir galibiyet gelirse bu durumda Holon-Brindisi maçının sonucu belirleyici faktör olur.

Eğer Holon kazanırsa, gruptan çıkmayı garantiliyor ve Kaf-Kaf’ın da Tofaş’ı yenmesi durumunda Holon son haftaya 4 galibiyetle kafası rahat girecekken 3 galibiyeti bulunan Karşıyaka ve Brindisi son hafta karşılaşacaklar, bu maçı kazanan taraf Holon ile beraber gruptan çıkacak. Eğer Karşıyaka kazanır ve Tofaş da Holon’u yenerse lider olarak Final 8 biletini kapmış olur.

Peki Karşıyaka bu hafta Tofaş karşısında kaybederse eleniyor mu, cevap hayır. Eğer bu senaryo da Holon da Brindisi’yi yenerse o zaman Kaf-Kaf’ın son hafta Brindisi’yi 5 ve üzeri farkla yenmesi gerekecek gruotan çıkabilmesi için ve bu senaryoda liderlik şansı olmayacak temsilcimizin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …