Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (31.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 31.haftayı iki temsilcimizin de Yunan ekipleri karşısında aldığı galibiyetlerle keyifli bir şekilde geride bıraktık.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını oluştururken performanslara göre ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Haftanın en dikkat çekici ve dominant performansı kuşkusuz TD Systems Baskonia‘dan geldi. Koç Ivanovic’in ekibi konuk ettiği ligin güçlü ilk 4 adaylarından biri olan Milano karşısısında kendilerini play-off yarışında tutabilecek çok kritik bir galibiyete imza attılar. İtalyan ekibi karşısında özellikle ikinci yarıda kusursuza yakın bir performansa imza attılar, 53-37’lik ikinci yarı skoru ile Milano gibi önemli bir rakine karı kurdukları bu üstünlükle play-off yarışında yer alan diğer rakiplerine de net bir mesaj verdiler. Özellikle Henry’nin skorer oyunu ile öne çıkması koç Ivanovic’in elini kuvvetlendirmiş durumda kalan kritik maçlarda. Ribaundlarda 42-30 ile net bir üstünlük kuran Baskonia, rakibi 2 sayılık atışlarda da sadece 43.6’da tutarak önemli bir işe imza atmış, güçlü rakiplerini 17 sayı farkla geçerek alkışlarla bu haftanın takımı oldular.

Pierria Henry - TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz - EB20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 21 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 26 sayı, 7 ribaund, 3 top çalma, 28 verimlilik
  • Achile Polonara (Baskonia): 17 sayı, 13 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Pierria Henry (Baskonia): 19 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Daniel Hackett (CSKA Moskova): 15 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu hafta temsilcimiz Anadolu Efes, Panathinaikos karşısında normal sezonun son iç saha maçını galibiyetle kaparak ilk 4 yarışında önemli bir adım atmış oldu. Bu galibiyetin de en önemli ismi kuşkusuz Sırp guard Vasilije Micic’di. Bir kez daha gösterdi ki bu sezon takımın asıl lideri Larkin değil, kendisi. Hem onun skorer oyununu bir seviye yukarı çıkaran hem uzunları besleyen hem de gereken yerlerde sazı eline alarak özel skorer performansları sergileyen Micic, Pana karşısında da 7-8 2sayı, 1-2 3sayı, 4-4 s.atış isabetleriyle 21 sayı üretirken istatistiklerine 4 ribaund, 7 asist de ekleyerek 30 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …