Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (Çeyrek Final 1 ve 2. Maçlar)

7DAYS EuroCup‘da çeyrek final serilerinin birinci maçları geride kaldı.

Ben de sezon boyunca olduğu gibi bu dönem için de sizlere haftanın panoramasını hazırlarken, ödülleri de sahipleriyle buluşturacağım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon pandemi engeline takıldığı için sonuna getiremeyen ekiplerden biri de Virtus Bologna‘ydı. İtalyan ekibi EuroCup’ı kazanıp Euroleague biletini kapmayı istiyordu, bu yolda da emin adımlarla ilerliyorlardı pandemi engel olmasaydı. Bu sezona da aynı hedeflerle başladılar ve sezon ortasında Belinelli takviyesiyle de kadrolarını önemli ölçüde güçlendirdiler. Teodosic ve Weems liderliğinde yollarına tam gaz devam ediyorlar ki normal sezon ve Top 16’da namağlup ünvanlarını koruduktan sonra çeyrek finalde de karşılaştıkları Badalona iki maçta da onların bileklerini kıramadı, yarı finale namağlup ünvanlarını taşıyarak ne kadar formda ve istekli olduklarını tüm rakiplerine duyurmuş oldular. Koç Djordjevic’in ekibi çeyrek finaldeki performansıyla alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Nigel Williams-Goss (Lokomotiv Kuban): 28.0 sayı, %75 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 31.0 verimlilik
  • Willie Reed (Buducnost): 18.0 sayı, 9.0 ribaund, 22.0 verimlilik
  • Mathias Lessort (AS Monaco): 16.0 sayı, 8.0 ribaund, 1.5 asist, 1.5 blok, 21.50 verimlilik
  • Drew Gordon (Lokomotiv Kuban): 12.0 sayı, %71.4 2sayı, 7.0 ribaund, 1.5 t.çalma, 18.5 verimlilik
  • Milos Teodosic (Virtus Bologna): 14.0 sayı, %41.7 3sayı, 3.5 ribaund, 8.0 asist, 18.0 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon ortasında Lokomotiv Kuban‘a katılan Nigel Williams-Goss, NBA tecrübesinin ardından Avrupa sahnesinde tam anlamıyla bıraktığı yerden devam ediyor diyebiliriz. Çeyrek final serisindeki ilk 2 maçta güçlü rakipleri Unics karşısında koç Pashutin’in hücumda en güvendiği el olan Birleşik Amerikalı gyad hem skorer oyunuyla hem de organizasyonda Cummings ile Kalnietis’e verdiği katkıyla takımın en değerli parçası konumunda. İkinci maçta kendi sahalarında yakaladıkları 12 farklı üstünlükle seriye tutunmayı başaran Kuban’da bu galibiyetin başmimarı da yine Goss’du. 33 dakika sahada kaldığı bu maçta 5-10 2sayı, 4-4 3sayı isabetleriyle 25 sayı üretirken istatistiklerine 2 ribaund, 4 asist, 4 top çalma da eklemişti. Çeyrek finallerdeki ilk 2 maç sonunda ortalama 31.0 verimlilik puanı elde eden Goss, alkışlarla ilk 2 maçın en değerli oyuncusu ödülünün de sahibi oldu.

Nigel Williams-Goss - Lokomotiv Kuban Krasnodar (photo Lokomotiv - Fedor Aebor) - EC20

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …