Güncel Haberler

Fenerbahçe, İkinci Yarıda Yakalansa da Oympiakos’a Takılmadı

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Olympiakos karşısında ikinci yarıda zorlansa da 71-76’lık skorla kazanmayı bildi ve play-off yarışında önemli bir virajı daha kayıpsız geçmiş oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 19-12 yaparken averajla 6. sırada yer aldı. Yunan ekibi ise 14-17 12. sırada konumlandı ve play-off yarışında ciddi bir yara aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 18 sayı, 7-9 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Dyshawn Pierre de 15 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu.

Olympiakos’da ise Livio Jean-Charles 16 sayı, 8-8 2sayı, 8 ribaund, 3 top çalma ile öne çıkarken, Sasha Vezenkov 15 sayı, 3-7 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Kostas Sloukas 12 sayı, 3-7 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile diğer direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça agresif başladı oyunun her iki tarafında da. Özellikle savunmada bu sezon çokça kez gördüğümüz üzere yapılan ikili sıkıştırmalarla rakibin organize olmasını engelledik. Hücumda da sürekli potaya atak eden Fenerbahçeli oyuncular skor üretiminde sorun yaşamazken Ahmet’i de çember altında iyi kullandıık, 8-0’lık seri yakaladık. Ancak çeyreğin ortalarına doğru sezon başından beri temsilcimizin en büyük sorunu olan hücum ribaundları hortladı, Olympiakos’dan gelen 5 hücum ribaundu ile iyi bir fırsat yakaladılar ama bu ikinci şansları sayıya çeviremediler ve ilk 10 dakikayı 20-11 ile önde tamamladık. İkinci çeyrekle beraber koç Kokoskov pek kullanmadığı bir beşi sahaya sürdü ve Kenan ile Brown’un topa yaptığı baskıyla savunma kaynaklı sayılar bulduk, açık alanda gelen kolay sayılar sayesinde farkı açmaya başladık. Olympiakos adına kenardan gelen Larentzakis tepe ikili oyunları sonrası bulduğu ceza üçlükleri ile takımını ayakta tutarken, temsilcimiz ise De Colo ve Brown’dan gelen top kayıplarıyla hücumda ritmini kaybetti. Ama temsilcimiz geç olmadan toparlandı. Hücum ribaundları ile bu kez biz skor üretmeye başladık ve yine Vesely merkezli pas trafiğini doğru kurarak enerjimizi hiç düşürmedik, savunmada da hücumda da her eşlemede bu enerjiyel üstünlük kuran temsilcimiz devreye de 43-27 gibi net bir skorla önde girdi.

İkinci yarıya ise Olympiakos yine ikinci şans sayıları bularak etkili ve istekli başladı, Yunan ekibi 9-2’lik bir seri yakaladı. Ardından maçı kazandık diye düşünüp yaşadığımız konsantrasyon düşüklüğü bizi basit top kayıplarına sürükledi ve Olympiakos da bunları boş üçlüklerle cezalandırınce fark da tek hanelere düştü. Yay gerisinden bir türlü istediğimiz isabetleri bulamadık ama Pierre’in alçak posttaki etkinliği sayesinde üstünlüğümüzü koruduk ve son çeyreğe 58-49’luk skorla önde girdik. Son çeyreğe ise yeniden enerjimizi yukarı çekerek başladık. Adam değişmelerdeki rotasyonları yeniden doğru yapmamız, zamanlamalardaki sorunları çözmemiz ile savunmayı yeniden oturttuk. Temsilcimiz farkı açtı ve güvenli noktaya getirdi maçı ama sonrasında konsantrasyon düşüklüğünü iyi değerlendiren Olympiakos 12-2’lik seriyle maça tekrar ortak olarak maçı kazanmaya da çok yaklaştı, son 10 saniye girilirken farkı 3 sayıya kadar da düşürdü. Ardından çizgiye giden De Colo hata yapmadı ve temsilcimiz 71-76 ile kazanarak play-off yarışında önemli bir virajı daha kayıpsız geçmeyi başardı.

İkinci yarıdaki oyun maalesef play-off öncesi pek iyi sinyaller vermedi. Rakibin geri dönmesine izin vermemiz ve yine hücum ribaundlarında yaşadığımız problemler can sıkıcıydı. Bu maçın ikinci yarısından çıkarılması gereken çok önemli dersler var. Umarım koç Kokoskov da takım da bu eksileri iyi analiz edip değerlendirirler….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …