Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 4.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turunda 4. hafta maçları geride kaldı.

Maalesef temsilcilerimiz adına tamamen kayıp bir hafta oldu. Tofaş, 4. mağlubiyetini alarak turnuvaya veda ederken, Telekom ile Karşıyaka da haftayı kayıpla kapattırlar ama ilk 2 şanslarını sürdürmeye devam ettiler.

Glien birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Eski Banvit’in koçu Lukic yönetimindeki Nizhny Novgorod peri masalı yazmaya devam ediyor. Sezona mütevazi bir kadroyla orta şekerli takımlardan biri olarak başlamışlardı ama önce normal sezon gruplarında çok iyi işlere imza attılar sonra da Top 16 turunda adeta fırtına gibi estiler. Euroleague oyuncularıyla takviye edilmiş güçlü temsilcimiz Türk Telekom’u geçen hafta Ankara’da devirdikten sonra bu hafta da Rusya’da üstelik 14 sayı farkla devirerek ne kadar iddialı bir takım olduklarını, artık kesinlikle kolay lokma olmadıklarını herkese gösterdiler. Komolov, Strebkov ve Astapkovich gibi zaten iyi olan yerli rotasyonlarını tecrübeli Vorontsevich ile güçlendirdikleri gibi Shepherd da sezonun bu en kritijk döneminde tam anlamıyla alev aldı ve Telekom’u yıkan isimlere liderlik etti zaten. “Demek ki düşük bütçelerle doğru koç ve doğru yapılanmayla da başarı gelebiliyormuş” mottosunu bizlere tekrar hatırlatan Novgorod’u ayakta alkışlıyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Kasey Shepherd (N.Novgorod): 32 sayı, 8-9 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 32 verimlilik
  • Yannis Morin (Strasbourg): 12 sayı, 6-6 2sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 blok, 28 verimlilik
  • Isaiah Miles (Hapoel Holon): 20 sayı, 5-9 3sayı, 6 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 21 sayı, 6-8 2sayı, 3 ribaund, 2 blok, 20 verimlilik
  • Derek Willis (Brindisi): 12 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 20 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezonun flaş takımı konumundaki Nizhny Novgorod‘un bu ünvanı almasını sağlayan isimlerin başında hiç kuşkusuz Birleşik Amerikalı guard Kasey Shepherd geliyor. 26 yaşında olan 1.90 boyundaki skorer oyuncu bu sezon Avrupa’da en çok konuşulan isimlerden biri ve onu yeni sezonda bir EuroCup hatta bir Euroleague takımında bile görebiliriz. Bu hafta da güçlü temsilcimzi Telekom karşısında takımının aldığı farklı galibiyette skor yükünü çeken isimdi. 32 dakika sahada kalan Shepherd yay gerisinden 8-9 gibi harika bir isabet oranı ile Telekom potasında tam 32 sayı gönderirken istatistiklerine 2 ribaund, 5 asist de ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 32 verimlilik puanına ulaştı, bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı zaten.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …