Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Olympiakos – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Yunanistan’dan Olympiakos‘a konuk olacak.

18-12’lik derecesiyle 6. sırada yer alan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 14-16 ile play-off şansını halen sürdüren ve bu maçta yaşayacağı kaybın kendileri adına ölümcül olacağı Olympiakos’u geçerek hem play-off potasındaki yerini sağlamlaştırmak hem de sıralamada yukarı çıkmak istiyor. Gelin birlikte sarı lacivertlilerin galibiyet reçetesini oluşturalım. Keyifli okumalar.

Eski Dostların Kapışması: Sloukas vs De Colo

Geçtiğimiz sezon sarı lacivertli forma ile temsilcimizin başarısı için ter döken iki eski takım arkadaşı, iki yıldız guard bu maçta karşı karşıya gelecekler ve takımlarının en önemli silahları, daha da önemlisi liderleri konumundalar. Kostas Sloukas bu sezon 11.5 sayı, 6.0 asist istatistikleri ile koç Bartzokas’ın saha içindeki gözü, kulağı konumunda. Dolayısıyla Guduric, Melih, Brown gibi savunmacılarımızın mutlaka Sloukas’ı fiziksel temasla, gerektiğinde tatlı-sert bir oyunla yıpratması gerekiyor. Ayrıca onun savunmada zaafları olan yumuşak bir isim olduğunu biliyoruz, dolayısıyla özellikle Brown’un fiziksel artılarını ve atletizmini onun üstüne gidip sürekli potaya giderek kullanması gerekiyor. Fenerbahçe’nin lideri Nando De Colo ise bu sezon 15.4 sayı, 3.1 ribaund, 4.3 asist istatistikleri ile çok iyi bir performans sergiliyor. Fransız yıldızın hücumda ritmini bulamadığı maçlarda temsilcimizin ne kadar zorlandığını biliyoruz. Bu nedenle de koç Kokoskov’un onu zaman zaman iki numaraya çekerek bitirici rolünde kullanması, topa baskı yapan Olympiakos kısalarından uzaklaştırması çok önemli olacak. Ve tabi Brown ve Perez’in onun üstünden oyun kuruculuk görevlerini olabildiğince almaları sezon başından beri söylediğimiz gibi belirleyici olacak, onu bitirici olarak verimli kullanmamız adına bu şart ki zaman zaman sert savunma yapabilen Yunan ekibi karşısında onun yaratıclığına, diri kalmasına çok ihtiyacımız olacak.

Köşe Üçlükleri

Aslında bu konu iki taraflı olarak temsilcimiz adına çok önemli olacak. Çünkü Guduric’in dönüşüyle Pierre ile birlikte onların bulduğu bu köşe üçlükleri bizim saha yerleşimimiz ve hücumdaki skor potansiyelini yükseltmemiz adına çok kritik. Ayrıca Vesely’nin boyalı alanda daha rahat olması ve De Colo ile Brown’un da penetre koridorlarını daha fazla bulmaları adına kritik olacak bu şekilde savunmalarını açmamız. Diğer taraftan karşımızda da son haftalarda bu konudan en çok ekmek yiyen, bir çok rakibin canını yakan bir isim Sasha Vezenkov olacak. Bulgar şutör gerçekten son haftalarda çok formda, tam anlamıyla alev almış durumda. Özellikle Pierre ve Barthel’in onu bırakarak yardıma gitmemeleri kritik önemli olacak. Aksi durumda potamızda bir üçlük görmemiz hiç şaşırtıcı olmayacaktır. Sezon başından beri köşe üçlüklerini savunma konusunda, yani rotasyonlar konusunda zorluk yaşayan temsilcimiz bu alanda önemli sınav verecek desek yanlış olmaz.

Sasha Vezenkov - TrendBasket

Forvet Savunması

Galibiyet reçetesinin bir diğer kritik faktörü ise Olympiakos forvetlerini iyi savunmak olacak. Bahsettiğim gibi Vezenkov’un üçlükleri önemli noktalardan biri. Ama sadece o değil, yakından tanıdığımız Shaquielle McKissic‘in de devreye girmesini engellememiz gerekiyor. Son haftalarda onun enerjisi, deliciliği ve açık alandaki bitiriciliği çok önemliydi Olympiakos hücumlarındaki çeşitlilik adına. Hatta öyle ki ritmini bulduğunda, işler yolunda gittiğinde kendisinden görmeye pek alışık olmadığımız üçlükerle dahi rakip savunmaları tehdit ettiğini gördük. Ulanovas’ın yokluğunda Eddie, Guduric ve 3 numaraya kaydığında Pierre’in onun karşısında savunmadan ödün vermemesi, özellikle tempo yükseldiğinde onun oyuna girmesini engellemesi gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …