Güncel Haberler

Micic Liderliğindeki Efes, Panathinaikos’u Çok Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Panathinaikos‘u Micic liderliğinde 85-65’lik skorla çok rahat yendi.

Koç Ataman’ın geçen haftaki Bayern maçının sonunda hakemlere itirazı nedeniyle aldığı 1 maçlık ceza Euroleague’de bir antrenöre verilen ilk maç cezası olarak tarihte yerini aldı. Bu maçta temsilcimizin başında Yakup Sekizkök çıktı.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 20-11 yaparken 3. sırada yer aldı. Yeşiller ise 10-19 ile 16. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Vasilije Micic 21 sayı, 4 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Bryant Dunston 15 sayı, 4 ribaund, Rodrigue Beaubois 13 sayı, 3-4 3sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Shane Larkin 13 sayı, 3-6 3sayı, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Yeşiller’de ise Mario Hezonja 14 sayı, 2-4 3sayı, 2 top çalma ile öne çıkarken, Kostas Mitoglou 10 sayı, 5 ribaund ve Zach Auguste 10 sayı ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça hücumda çok etkili başladı. Micic liderliğinde istediğini yapan ve üretimde sorun yaşamayan lacivert beyazlılarda Dunston’ın da kenardan getirdiği enerjiyle pota atlından da üretmeye devam ettik. Çeyreğin sonuna doğru savunmada vidaları gevşetince Yeşiller’in Sant-Roos ve Bocohoridis liderliğinde 21 sayı üretmesine engel olamadık ve ilk 10 dakikayı 24-21 üstünlükle geride bıraktık. İkinci çeyrekle beraber bu kez Micic’i kenara alıp sazı Larkin’e veren temsilcimiz temponun iyice artmasıyla göze hoş gelen basketbolunu sergilemeye devam etti. Larkin’e Beaubois’nın da üst üste bulduğu 10 sayıyla eşlik etmesi sayesinde farkı çift hanelere çıkardık. Devrenin sonuna kadar farkı koruyan temsilcimiz soyunma odasına 43-33 önde girdi.

İkinci yarıya da Micic ve Beaubois’dan gelen sayılarla efektif başladı Efes ancak Hezonja liderliğinde Pana geri dönmeye başladı ve farkı tek hanelere de indirdiler. Micic’in üretimi devam ederken, ilk yarıda olduğu gibi kenardan gelen Dunston yine fark yaratan isim oldu. Atletizmi, enerjisi ve her iki pota altındaki dominant performansıyla Pana’nın direncini kırdı, temsilcimiz son çeyreğe 60-49 ile önde girdi. Son çeyrekte de hücumda Micic-Dunston ikilisini iyi kullanan temsilcimiz farkı çift hanelerde tuttu. Farkın 16 sayıya çıkmasıyla beraber artık 2 takım da rotasyonu sonuna kadar genişletmeye başladı. Oyuna giren Pleiss da Dunston’ın bıraktığı yerden devam etti. Maç boyunca ilk çeyrek hariç sessiz kalan Larkin’den üst üste gelen 2 üçlük de farkın 20’lere dayanmasını sağladı ve kalan bölümde Efes elini kolunu sallaya sallaya, 85-65’lik skorla çok rahat bir galibiyet elde etti.

Normal sezonun son iç saha maçında 20 sayılık farkla net bir galibiyet alan ve Beaubois ile Dunston gibi x-faktörleri de tam anlamıyla devreye sokan Efes, play-off öncesi takım olarak ritmini bulduğunun mesajını tüm rakiplerine vermiş oldu. Tam gaz yola devam ediyorlar ve 2. sıra için de halen en güçlü adaylardan biri konumundalar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …