Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Anadolu Efes – Panathinaikos

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Panathinaikos‘u konuk edecek.

Geçen hafta Bayern karşısında son saniyede kaybederek 8 maçlık serisi sona eren temsilcimiz Anadolu Efes, resmi olarak play-off şansı artık sona eren ve kalan maçlara sadece formalite icabı çıkacak olan Panathinaikos’u yenerek play-off biletini garantilemeye çalışacak. Gelin birlikte temsilcimizin galibiyet yolunda neler yapması gerektiğini mercek altına alırken galibiyetin reçetesini de birlikte oluşturalım. Keyifli okumalar.

Kısaların Verimliliği

Lacivert beyazlıların bu sezon hücumda ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Ortalama 97 verimlilik puanı ile bu alanda lider konumda oldukları gibi ürettikleri 82.6 sayı sayı ortalamasıyla bu alanda da lig ikincisi durumundalar. Bu başarılı istatistikleri destekler nitelikte bir diğer önemli rakam da top kayıpları, sadece 11.3 ortalamayla bu alanda da ligin en iyi ikinci takımı konumundalar. İşte bu belirttiğim tüm güzel istatistiklerin arkasında olan isimler ise Efes’in yıldız kısaları. Larkin, Micic, Beaubois, Simon dörtlüsünden en az ikisinin sahada olması, pas trafiği ve hücum verimliliği açısından çok ama önemli. Özellikle son haftalarda Larkin’in inişli çıkışlı performanslarında Rodrigue Beaubois‘nın x-faktör olarak sahneye çıkması, Simon’un tekrar sezon başındaki verimliliğine dönmesi çok önemliydi. Bu maçta da bu iki ismin Larkin ve Micic’e destek olmaları kritik önem taşıyor olacak.

Beaubois 2022'ye kadar Anadolu Efes'te - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor  haber kaynağı

Hücum Ribaundları

Panathinaikos’un kağıt üstünde temsilcimiz adına daha iyi yapabildiği belki de tek konu ribaundlar. Toplamda 34.8 ve hücum ribaundlarında 11.6 ile ligde ikinci sırada yer alıyorlar bu alanda. Efes ise bu sezon rakipleri tarafından maç başına 1.7 ribaund ile üstünlük sağlanan bir takım konumunda. Dolayısıyla bu maçta ribaundlarda konusunda geri düşmemek, özellikle Mitoglou ve Papagiannis sahadayken onlara ikinci şans sayıları vermemek konusunda ekstra dikkatli olmamız gerekecek. Kostas Mitoglou karşısında Singleton ve Moerman’ın ekstra konsantre olmaları, her iki potalatında da ribaundlarda önce onu box etmeleri gerekiyor. Diğer taraftan savunma ribaundlarını da net çekebilen bir Efes’in tempoyu istediği gibi forse edebildiğini, açık alanda Larkin ve Micic’in ne kadar etkili olduğunu da biliyoruz.

RS Round 6: Panathinaikos OPAP Athens vs. Anadolu Efes Istanbul - 2019-20  SEASON - Welcome to 7DAYS EuroCup

Çember Savunması

Ribaundlar kadar pota altındaki savunmada da çok kritik olacak temsilcimiz adına. Özellikle Papagiannis fiziksel anlamda bizi zorlayacak nitelikte bir uzun. Ona karşı elimizde Pleiss’ın yanı sıra son haftaların en formda isimlerinden biri olan Sertaç da var. Dunston da atletik özellikleri ile ona karşı kullanabileceğimiz silahlardan biri olacak kuşkusuz. Ayrıca o sahadayken ikili oyunlarda kısalarımız mutlaka bacaklarına atak etmeliler ki Larkin de Micic de tepe ikili oyunlarında Avrupa’da bunu en iyi yapabilen guardlar arasında yer alıyolar. Diğer taraftan hem Sertaç hem de Pleiss’ın dış şu tehditi olmasıyla beraber Papagiannis ve diğer Panathinaikos uzunlarının gömülü kalmaları mümkün olmayacak. Bunun avantajıyla da daha fazla alan bulacak kısalarımızın penetreleri daha verimli daha bitirici olacaktır. Özetle çemberi iyi savunma rakibin uzunlarını hücumda da zorlayarak başlayacak aslında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …