Güncel Haberler

Embiid’siz Philadelphia, New York Deplasmanından Uzatmada Çıkabildi (Furkan 12 sayı)

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Philadelphia 76ers konuk olduğu New York Knicks‘i nefes kesen bir kapışmanın ardından uzatma sonunda 101-100’lük skorla geçebildi ve rakibine karşı üst üste 15. galibiyetini almış oldu.

Normal sürenin son anlarında 76ers 3 sayı farkla öndeydi ama Knicks, Randle’ın sağ köşeden bulduğu şans üçlüğü ile skoru 88-88 eşitledi. 76ers son hücumda Simmons ile topu kenardan oyuna kötü bir pasla soktu ve Knicks bir kez daha Randle ile üçlük kullandı ama bu sefer isabet çıkmadı ve maç bu skorla uzadı. Uzatma bölümünün bitimine 5 saniye kala ise çizgiye giden Harris hata yapmadı ve 76ers’ı 101-100 öne geçirdi. Son topu Knicks yine Randle’ın üçlük denemesiyle kullandı ama isabet gelmeyince maç bu skorla tescillenmiş oldu.

Bu sonuçla 76ers derecesini 30-13 yaptı ve liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Knicks ise 21-22 ile 7. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Curry ve Embiid’den yoksun olan 76ers’da kenardan gelen Shake Milton 21 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Tobias Harris 20 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve Ben Simmons 16 sayı, 8 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular. Milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ilk beş başladığı maçta 28 dakika süre alırken 3-8 3sayı, 1-1 2sayı, 1-2 s.atış isabetleriyle 12 sayı üretirken istatistiklerine sadece 1 asist, 2 top çalma ekleyebildi ve bu fırsatı kötü değerlendirdi.

Knicks cephesinde ise Julius Randle 24 sayı, 4-7 3sayı, 7 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ile etkili olurken, R.J. Barrett 19 sayı, 8 ribaund, 4 asist, Nerlens Noel 13 sayı, 10 ribaund ve kenardan gelen Alec Burks 20 sayı, 6 ribaundi, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

https://youtu.be/DBXST7Y-3qo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …