Güncel Haberler

BSL’de 25.Haftanın Hakem Değerlendirmesi (Suat Yahyabeyoğlu)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 25. haftayı geride bıraktık.

Sizlerle her zaman olduğu gibi takımlarımızın ve oyuncularımızın performanslarını değerlendirdiğim Haftanın Panoraması‘nı paylaşmıştım zaten. Şimdi de maalesef bu hafta kararları ile bir çok maçın önüne geçen hakemlerimizin performansını değerlendirmek üzere kalemi hakem hocası Suat Yahyabeyoğlu‘na bırakıyorum.

Genel Notlar:

  • Bu hafta A.Şakacı-K.Baki-S.Ünal-Ö.Şentürk-Ö.Yalman-S.Büker-A.Tatlıcı-H.Çelik-E.Kartal-S.Emlek-F.Aslanoğlu ve K.Çetin çeşitli sebeplerle ING TBSL de görevlendirilmedi.
  • Yener Yılmaz LH Fethiye BEL–Tofaş ve Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçlarını yönetti.
  • Zafer Yılmaz,Galatasaray-Bahçeşehir ve Pınar KSK-Anadolu Efes maçlarında görevlendirildi.
  • A.Yazıcıoğlu ve S.İşgüder ligin ilk yarısında yönettikleri maçlara tekrar atandılar.
  • Ligin ilk yarısında Bahçeşehir Koleji–Galatasaray maçını yöneten A.Köselerli ve Z.Özorhon beraberce bu maça tekrar atandılar.
  • Geçen hafta Tofaş–Beşiktaş Icrypex maçı hakemlerinin üçü de bu hafta maç yönettiler…
  • LH Fethiye-Tofaş maçında sürekli çembere dolanan file ile hakemler hiç ama hiç ilgilenmediler.Örneğin, bu durumdaki çembere üst üste 4 hücum yapıldı.
  • Darüşşafaka-Beşiktaş Icrypex maçı 138 dakika sürdü. Sakatlık, elektrik kesintisi vs vs olmadı.62 faul çalındı ve 71 serbest atış kullanıldı.

Hakem Değerlendirmeleri:

LH Fethiye Bel.-Tofaş (Çok kolay)
Yener Yılmaz (50 ) Alper Özgök (50) Ayşenur Yazıcıoğlu (50)

Beşiktaş Icrypex-Darüşşafaka Tekfen (Orta)
Mehmet Karabilecen (25) Can Mavisu (25)Sinem Tetik (30)

Galatasaray-Bahçeşehir Koleji (Kolay)
Zafer Yılmaz (65 ) Altuğ Köselerli (65 ) Ziya Özorhon (65 )

OGM Orman Spor-Türk Telekom (Kolay)
Mehmet Şahin (75) Halil Baldemir (80) Ali Köseoğlu (70)

Fenerbahçe Beko-Büyükçekmece Basketbol (Kolay)
Sinan İşgüder (75) Kaan Büyükçil (70) Ozan Çakar (75)

Empera Halı Gaziantep Basketbol-Petkim (Orta)
Emin Moğulkoç (50) Semih Vural (50) Çağrı Hekimoğlu (45)

Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes (Orta)
Yener Yılmaz (45) Zafer Yılmaz (50) Polat Parlak (40)

Fruttı Extra Bursa Spor-HDI Afyon Belediye (Orta)
Mehmet Keseratar (55 ) Aytuğ Ekti (50 ) Duhan Köyiçi (50)

Meraklısına:

  • Kırmızı 44 sürüşünü tamamlar ve kendisini yakından savunan Beyaz 22 yi ,topu bacaklarının arasında sıkıştırarak, aldatır.Karar ve uygulama,Kırmızı 44 kural ihlali yapmıştır.Beyaz takım en yakın sınır çizgisi üzerinden, gerisinden topu oyuna sokar.
  • Kırmızı11 takım arkadaşının omuzuna tırmanır ve çembere smaç yapar.Karar ve uygulama,Kırmızı 11 kural ihlali yapmıştır,sayı geçersiz olur ve Beyaz takım serbest atış çizgisi hizasından,sınır çizgisi üzerinden, gerisinden oyuna sokar.
  • Kırmızı takım 2 sayı yapar.Dip çizgi gerisinde Beyaz 66 topu ellerine almayarak oyuna sokmakta kasıtlı gecikir.Karar ve uygulama,Hakem düdük çalar oyun saatini durdurur ve topu yere bırakır,top canlanmıştır,5 saniye sayımı ve takım kontrolu başlamıştır.
  • Beyaz takım topu 20 saniye kontrol eder, Beyaz 3 ,Beyaz 4 e pas atar ve bu topu Kırmızı 23 tek eliyle tutar ,sonra elinden kaçırır ve Beyaz 8 tutar.Karar ve uygulama,Kırmızı 23 topu tutarak kontrol etmiştir,sonra ise kontrol Beyaz takıma geçmiştir,şut saati 24 gösterir.
  • Üç saniye kuralı, basketbol oyununun temel kurallarından birisidir ve dikkatle,ciddiyetle hakemler tarafından uygulanmalıdır.

Mail İletişim: suat.yahyabeyoglu@hotmail.com

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …