Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (25.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 25. hafta maçlarını geride bıraktık.

Hem alt sıraları hem de üst sıraları yakından ilgilendiren çekişmeli maçların oynandığı bu haftaya genelde oyuncular ve takımlardan çok hakemlerimizin soru işaretleriyle dolu performansları damga vursa da biz her zaman olduğu gibi bu yazımızda takımların ve oyuncuların performanslarına konsantre olarak birlikte haftanın panoramasını oluşturup ödülleri de sahipleriyel buluşturalım. Keyifli okumalar.

(Hakemlerimizin performanslarını her zamanki gibi ayrı bir yazıda hakem hocası Suat Yahyabeyoğlu değerlendirecek.)

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başından beri yapılan koç değişiklikleri, artık bizim bile takip etmekte zorlandığımız yabancı trafiği derken Galatasaray kendisini düşme potasına yakın yerlerde, tehlikeli sularda yüzerken bulmuştu. Tam 5 maçtır kaybediyorlarda ve serbest düşüş başlamıştı. Ama bu hafta yeni transferler Crawford ve Jackson liderliğinde koç Memnun’un geldiğinden beri benimsediği akıcı hücum basketbolunu, Bahçeşehir’in vasat savunmasının da yardımıyla ortaya koydular ve GOL dedirtecek bir galibiyet alarak, ligin en kritik dönemine girilmişken nefes alma fırsatı buldular. Sürpriz bir sonucun çıkmadığı bu hafta da göze hoş gelen basketbolla beraber 5 maç sonra gelen bu galibiyet onlara haftanın takımı ödülünü vermemin temel sebebiydi.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kyle O’Quinn (Fenerbahçe): 25 sayı, 11-12 2sayı, 15 ribaund, 2 blok, 38 verimlilik
  • Marial Shayok (Bursaspor): 32 sayı, 4-8 3sayı, 3 ribaund, 9 asist, 37 verimlilik
  • Adrien Moerman (Anadolu Efes): 24 sayı, 5-7 3sayı, 9 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik
  • Mouhammadou Jaiteh (Gaziantep): 25 sayı, 10-12 2sayı, 10 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • DeVaughn Akoon-Purcell (Tofaş): 22 sayı, 6-8 3sayı, 6 asist, 5 t.çalma, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon ortasında takımların yaptığı transfer her zaman büyük bir risk taşır, adaptasyon ve koçun sistemine sadece teknik olarak değil mental olarak da uyum sağlamak çok önemlidiri. Hele bir de daha önce hiç Avrupa sahnesinde boy göstermemiş Amerikalı bir oyuncuysanız bu dediklerimi ikiyle çarpmalısınız. Ama eğer kaliteli bir karaktere sahipse ve bu sorunların çoğunu mental olarak aşıp takıma nasıl katkı vereceğini, en önemlisi haddini bilerek, zorlamadan yapmayı başarır oyuncu. İşte bu hikayeye en güzel örneklerden biri de Kyle O’Quinn. Evet bir yıldız değil ama zaten takımın kurtarıcısı olarak gelmediğini de biliyor. Soyunma odasına getirdiği olumlu hava, herkes tarafından sevilmesi ve takıma hızlıca uyum sağlamasıyla bu hafta performansını da en yüksek seviyeye çıkardı Fenerbahçe Beko‘nun uzunu. Başta Kenan olmak üzere takımın kısalarının da onu verimli servislerle beslemelerini iyi değerlendirdi ve Büyükçekmece karşısında 11-12 2sayı, 1-2 3sayı isabetleriyle 25 sayıya ulaşarak kariyer rekorunu kırdı artı istatistiklerine 15 ribaund ve 2 blok da ekleyerek tam 38 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 19 sayı, 6-7 2sayı, 5 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik
  • Burak Can Yıldızlı (Bahçeşehir): 17 sayı, 6-8 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 13 sayı, 5-6 2sayı, 3 ribaund, 5 asist, 20 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 16 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Fenerbahçe): 13 sayı, 4 ribaund, 10 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …