Güncel Haberler

Koç Ataman, Bayern Mağlubiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimzi Anadolu Efes, deplasmanda FC Bayern Munich’e son saniyede 80-79 kaybetti.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Öncelikle Bayern Münih’i tebrik ederim. Bizim normal oyunumuzu durdurdular. İlk kez 15 top kaybı yaptık. Bence bu, bizim için maçta kilit nokta oldu. Değişmeli savunma karşısında çok fazla hata yaptık, topu içeriye indirmek konusunda başarılı olamadık. Son çeyrekte maçı kontrol etme şansımız da geldi ama bu çeyrekte topu içeri indirmeye çalışırken çok fazla hata yaptık. Top kayıpları yaptık, Bryant Dunston birçok topu kaçırdı ve Bayern de bu hataları iyi kullandı. Özellikle üçüncü çeyreğin sonundaki hücumları çok iyiydi. Onlar için iyi bir maçtı. Biz bu akşam kendi basketbolumuzu oynayamadık. Fakat bunun sebebi, Bayern’in çok akıllı ve iyi bir savunma yapmış olması.

beIN Sports & Eurohoops

Maç sonunda hakemlere yönelik tepkisi sorulan Ataman, şöyle yanıt verdi:

Aslında o tepkim iki pozisyon içindi. Çünkü son anlarda bize karşı bir faul çalındı, diğer faul ise Shane Larkin’in pozisyonunda çalınmadı. Bu sebeple tepki gösterdim ama normal bir reaksiyondu çünkü maçı son topta kaybettik. Son 10 saniyede bence faul olmayan bir faul çalındı aleyhimize. Daha sonrasında Larkin’in pozisyonunda bence bir itme var. Kararlardan şikayetçi oldum ama hakemler böyle karar verdi. Buna saygı duymalıyız. Buna saygım var. Şikayetim oldu ama hakemlerle ilgili kötü hiçbir şey söylemedim. Sadece o pozisyonlar ile ilgili şikayetim oldu.

beIN Sports & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …