Güncel Haberler

Efes, Bayern’e Son Saniyede Teslim Oldu

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Audi Dome’da konuk olduğu FC Bayern Munich‘e son saniyede Gist’in Larkin’e yaptığı blok ile 80-79 yenilmekten kurtulamadı ve 8 maçlık galibiyet serisi de sona ermiş oldu.

Bu sonuçla Bayern derecesini 19-11 yaptı ve 5. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 19-11 ve averajla 3. sıradaki yerini korudu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bayern’de Vladimri Lucic 18 sayı, 2-5 3sayı, 3 ribaund ile en skorer isim olurken, Jalen Reynolds 14 sayı, 9 ribaund, 2 top çalma, Paul Zipser 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Wade Baldwin 12 sayı, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 19 sayı, 1-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Shane Larkin 16 sayı, 2-7 3sayı, 4 asist ve Rodrigue Beaubois 14 sayı, 4-5 3sayı, 3 ribaund ile diğer direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça herkesin beklediğinin aksine sürpriz bir ismi skorer oyunuyla başladı. Beaubois üst üste bulduğu sayılarla hücuma yön veren isim oldu ve daha ilk dakikalardan farkı 9 sayıya kadar çıkardık. Onun yanına Anderson’ın da eklenmesiyle hücumda sorunsuz yoluna devam eden temsilcimiz ilk çeyreği de 18-23 ile önde kapattık. Bu iki isimden gelen dış şutlarla Bayern’in savunmayı sertleştirmesine ve yarı sahada yerleşmesine izin vermeden üretimi sürdürdük. İkinci çeyreğin hemen başında marşa basan Larkin üst üste 5 sayıyla, potaya atak ederek temsilcimizi skorda önde tuttu. Micic’in de skor defterini açması ile birlikte hücumda çeşitliliği yakalayan Efes son haftalardaki iyi görüntüsüne devam etti ve farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Ancak ilk yarının sonunda savunmayı sertleştiren ve savunma odaklı sayılar bularak 6-0’lık seri yakalayan ev sahibi soyunma odasına tek haneli farklarla, 37-46 geride giderek biraz olsun moral bulmuş oldu.

İkinci yarıya da bu moralle iyi başlayan taraf Alman ekibi oldu. Savunmada vidaları iyice sıkan ve hakemlerin sertlik seviyesinin yukarı çıkmasına izin vermesini iyi değerlendiren Bayern karşısında hücumda doğru şutları bulamamaya, pas trafiğini kuramamaya başladık, bu da doğal olarak skor potansiyelimizin düşmesine neden oldu. Bu sayede geri gelerek 54-53 öne geçmeyi başaran Bayern karşısında çeyreğin son kısmında Moerman ve Dunston’ı devreye sokarak kendimize geldik ve son 10 dakikaya da 59-63 ile önde girdik. Final çeyreğine de yine iyi başlayan ekip Bayern oldu 4-0’lık seriyle ve maça da dengeyi getirdiler. Sonrasın tam anlamıyla kemik seslerinin duyulduğu, play-off kalitesinde ve sertliğinde bir çeyrek izledik. Üstünlük sürekli el değiştirdi çeyreğin büyük bir bölümünde. Ancak son 2 dakikaya Bayern’in 4 sayılık üstünlüğü ile girdik maalesef. Burada Sertaç’ın topsuz koşularını çok verimli kullanan Micic ona yaptığı servislerle takımımızın üst üste 4 sayı bulup maçı 77-77 dengeye getirmemizi sağladı. Son 10 saniyeye Micic’in nefis turnikesiyle biz 78-79 önde girdik. Ancak sonrasında çizgiye giden Lucic Bayern’i 80-79 öne geçirdi. Koç Ataman’ın molası sonrası Larkin potaya gitti ama hem öncesinde Zipser’in teması hem de sonrasında Baldwin’in temaslarına hakemlerden faul çıkmadı ve pozisyonun sayı olmasına da Gist yaptığı blokla izin vermeyince skor bu şekilde Bayern lehine tescillenmiş oldu.

Efes son dönemin en zor maçlarından birini oynadı. Özellikle Larkin ve Micic’e karşı çok sert oynadı Bayern. Her potaya gidişlerinde net ve mesaj içerikli faullerle “buraya kadar geliyorsanız dayak yemeden gitmek olma”z mesajı verdiler adeta. Bu sertliğe maçın hemen başında Beaubois’dan gelen üçlüklerle izin vermemiştik aslında ama sonrasında şutörlerimiz buldukları fırsatları değerlendiremeyince iyice kapanan Bayern savunması karşısında zorlandık. Efes’in bu tarz maçları da oynamaya alışması ve kazanmayı öğrenmesi gerekiyor. Çünkü artık NBA’de olduğu gibi Euroleague’de play-off sertliği bir başka oluyor ve Bayern de bunun önemli örneklerinden birini verdi. İki takımı da bizlere izlettikleri bu keyifli ve çekişmeli mücadele için ayakta alkışlıyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 88-95’lik skorla geçmeyi başardı …