Güncel Haberler

Vesely Liderliğindeki Fenerbahçe’den Zalgiris’e Farklı Tarife!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı 84-61 gibi dominant bir skorla geçerek Valencia maçından sonra beklenen reaksiyonu gösterdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 18-12 yaptı ve 6. sırada yer aldı. Zalgiris ise 15-15 oldu ve 11. sırada kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 21 sayı, 9-10 2sayı, 10 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken, Nando De Colo 16 sayı, 3-4 3sayı, 6 asist, 2 top çalma ve Dyshawn Pierre 12 sayı, 2-3 3sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zalgiris cephesinde ise Lukas Lekavicius 12 sayı, 2 asist, Thomas Walkup 11 sayı, 3-5 3sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Marius Grigonis 10 sayı, 1-6 3sayı, 2 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Litvanya temsilcisi maça agresif başladı ve sürekli çembere giderek savunmamızı yıprattılar, 7-2 ile başladılar. Sarı lacivertliler ise hemen savunmada vidaları sıktı ve özellikle boyalı alanda yapılan sıkıştırmalarla onların potadan uzaklaşmasını sağladık, püskürttük hızlıca. Bu sayede maçı dengelediğimiz gibi savunma kaynaklı hızlı hücumlarla da farkı daha ilk çeyrekten açmaya başladık. De Colo’nun skorer oyunu ve Guduric’den gelen özlenen üçlükle ilk çeyreği 28-18 önde kapattı temsilcimiz. İkinci çeyreğe de tıpkı maç başında olduğu gibi agresif başlayan Zalgiris oldu. Koç Kokoskov hemen mola alıp müdahele etti ve ardından savunmada yeniden sertliği sağlayan temsilcimiz Pierre’in kenardan getirdiği enerji ve hücumdaki etkinliği farkı da tekrar çift hanlere çekti. İkinci çeyrekteki savunmanın ne kadar nefis olduğunu anlamak için devrenin gelmesini beklemek gerekti, sadece 8 sayıya izin veren ve rakibini tamamen basketboldan soğutan temsilcimiz soyunma odasına 19 sayı farkla önde girdi.

Üçüncü çeyrekte maç antrenman havasına büründü iyice. İki takım da savunmaları ikinci plana atıp karşılıklı skorlar buldular. Çok rahat bir oyun sergileyen ve bench oyuncularının sürelerini arttırarak rotasyonu da genişleten sarı lacivertliler son çeyreğe de 20 sayı farkla önde girdi. Son çeyrekte savunmayı biraz daha sertleştiren ve rakibini adeta sahadan silen temsilcimiz hücumda da Vesely ve De Colo liderliğinde istediğini yapmaya devam edince fark daha da açıldı ve sadece 61 sayıya izin verdiği Zalgiris’i tam 23 sayı farkla geçmeyi bildiler.

Sarı lacivertliler play-off biletini garantileme ve ilk 4 yarışına dahil olma konusunda çok önemli bir adım attı. Özellikle Valencia maçında sadece 52 sayı atıp farklı kaybedildikten sonra gelen bu reaksiyon sezonun geri kalanı için çok değerliydi. Guduric’in geri dönmesi belki kağıt üstünde istatistiklere çok yansımadı ama saha yerleşimi ve savunma konusunda ne kadar önemli bir parça olduğunu tekrar gördük. Ayrıca Vesely’nin her geçen gün büyüyen oyunu, bir oyun kurucu gibi takımını organize ederek yaptığı servisler yine alkışları topladı, Çek yıldız kesinlikle kariyerinin en iyi ve olgun dönemini geçiriyor, onun liderliğindeki Fenerbahçe’yi bu şekilde ritmlerini bulduklarında, moralli olduklarında izlemek büyük bir keyif.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …