Güncel Haberler

TBF, Beşiktaş’ın Tofaş Maçı İçin Yaptığı İtirazı Reddetti!

Türkiye Basketbol Federasyonu, geçtiğimiz haftasonunda Tofaş ile Beşiktaş Icrypex arasında oynanan maçın ardından siyah beyazlıların yaptığı itirazı resmi olarak reddetiğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada konu ile ilgili Merkez Hakem Kurulu görüşünün değerlendirilmesiyle itirazın reddedildiğini açıkladı:

18 Mart 2021 tarihinde yapılan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında gündemde yer alan konular görüşülmüş, basketbol kamuoyu ve ilgili tarafları ilgilendiren aşağıdaki konular karara bağlanmıştır.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu 18 Mart 2021 tarihinde yapmış olduğu toplantısında gündeminde yer alan Tofaş-Beşiktaş Icrypex (ING Basketbol Süper Ligi) müsabakasında Beşiktaş Icrypex takımı tarafından yapılan itirazı görüşmüş; itiraza konu pozisyonun incelenmesi ve Merkez Hakem Kurulu’nun görüşünün değerlendirilmesi sonucunda yapılan itirazın reddine karar vermiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Tofaş’ın 89-86 kazandığı karşılaşmanın son anlarında skor 88-86 Bursa ekibinin lehineyken Beşiktaşlı Ercan Osmani’nin bulduğu üçlük, hakemler tarafından daha öncesinde çizgiye bastığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Maçın tamamlanmasıyla beraber de Beşiktaş’ın kaptanı Mehmet Yağmur hemen itiraz kağıdını imzalamıştı.

TBF’nin kararını hızlıca açıklaması güzel tabiki ama ya gerekçesi? Umarım en kısa zamanda detaylı ve açıklayıcı bir bildiri hatta videolu bir anlatım yayınlarlar ki bizler de kuralları ve nasıl doğru uygulanacağını “birinci” ağızdan öğrenmiş oluruz!!!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …