Güncel Haberler

Tofaş, Son Saniyelerde Beşiktaş’ı Yendi (Kural hatası maça gölgeye düşürdü)

ING Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Tofaş, konuk ettiği Beşiktaş Icrypex‘i 89-86’lık skorla yenmeyi başardı.

Tofaş 87-86 öndeyken bitime 4 saniye kala topu kenardan oyuna sokan Beşiktaş, topu Ercan ile buluşturdu ve genç uzun sağ dipten bulduğu zor üçlükle 2.2 saniye kala takımını 87-89 öne geçirdi. Pozisyonu yeniden izleyen hakemler Ercan’ın çizgiye bastığına karar vererek sayıyı iptal ettiler. Son topta yapılan faul sonrası çizgiye giden Christon 1-2 ile dönerek maçın skorunu Tofaş lehine 89-86 olarak tescillemiş oldu.

EDİTÖR YORUMU: Ercan dribblinge başladığında çizgiye basıyor, bu esnada hakemler pozisyonu devam ettiriyor, ardından adımlama yaparak şuta kalkıyor ve bu esnada başhakem üçlük teşebbüsünü de gösteriyor zaten. Yani kurallar gereği üç sayılık atış esnasında bir sorun yok, bir ihlal yok. Dolayısıyla hakemler görüntüleri izlerken bir önceki pozisyon olan, daha şuta kalkmamış bir oyuncunun çizgiye basmasına geriye dönük olarak değerlendiremezler. Bu da kural hatası yapıldığını gösteriyor bize ve maçın tekrarlanması gerekiyor bu durumda.

Bu sonuçla Tofaş derecesini 14-10 yaparken 4. sıraya yükseldi. Beşiktaş ise 13-11’lik derecesiyle 6. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 16-22
2.çeyrek: 30-16
3.çeyrek: 21-22
4.çeyrek: 22-26

Tofaş’da Tomislav Zubcic 26 sayı, 5-9 3sayı, 4 ribaund ile yıldızlaşırken, Tarik Phillip 20 sayı, 2-5 3sayı, 4 ribaund, 8 asist, 6 top çalma ve DeVaughn Akoon-Purcell 12 sayı, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Beşiktaş cephesinde ise Alperen Şengün 25 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile en skorer isim olurken, Şehmus Hazer 18 sayı, 2-4 3sayı, 6 ribaund, 8 asist, 2 top çalma, Ercan Osmani 17 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma ve James Blackmon 15 sayı, 4-9 3sayı, 5 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …