Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 2.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 turu 2. hafta programını geride bıraktık.

Maalesef 3 temsilcimizin de kaybettiği, keyifsiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin birlikte haftanın panoramasını oluştururken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son şampiyon San Pablo Burgos, ünvanını korumak adına büyük olasılıkla Final Four’da tekrar karşılaşacağı Tenerife’yi 101-79 gibi kalp kırıcı bir skorla geçerek hem onlara hem de tüm diğer rakiplerine net bir mesaj verdi ve ünvanını korumak adına ne kadar istekli ne kadar hazır olduğunu herkese iletmiş oldu koç Penarroya’nın öğrencileri. Baştan sona üstün bir maç çıkardılar ki daha ilk çeyrekten 32-20’lik ezici bir üstünlük elde etmişler, hücumda ne kadar formda olduklarını 10 dakikadan çıkardıkları 32 sayıyla da göstermişlerdi. İki tecrübeli kısa Renfroe ile McFadden takımlarını çok iyi yönetip skor yükünü de çeken isimler olmuşlardı. Ayrıca Tenerife gibi organize bir takıma 15 top kaybı yaptırmaları ve yay gerisinden takım olarak 17-34 (yüzde 50) ile oynamaları da galibiyetin diğer anahtarlarındandı. Alkışlarla haftanın takımı ödülü koç Penarroya yönetimindeki son şampiyon Burgos’a gidiyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Darius Thompson (Brindisi): 23 sayı, 8-10 2sayı, 5 ribaund, 6 asist, 4 t.çalma, 33 verimlilik
  • Edin Atic (Igokea): 23 sayı, 4-7 3sayı, 7 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Kasey Shepherd (Nizhny Novgorod): 26 sayı, 3-7 3sayı, 7 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Isaiah Miles (Hapoel Holon): 16 sayı, 3-6 3sayı, 9 ribaund, 2 blok, 25 verimlilik
  • Anthony Clemmons (Igokea): 23 sayı, 5-8 3sayı, 3 ribaund, 6 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon BCL sahnesinin kuşkusuz en flaş takımlarından biri koç Vitucci yönetimindeki Brindisi. İtalyan ekibi normal sezon gruplarındaki etkili performansını Top 16 turuna da taşımayı başardı ve bu hafta güçlü temsilcimiz Pınar Karşıyaka’yı kendi sahalarında oynamanın da avantajıyla zaman zaman zorlansalar da yendiler. Takımın en skorer ismi, lideri Harrison yokken hücumda zorlanmaları bekleniyordu ama sahneye çıkan Darius Thompson maçın kaderini değiştirdi tam anlamıyla. 25 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Birleşik Amerikalı guard 30 dakika sahada kaldığı mücadelede 8-10 2sayı, 1-2 3sayı, 4-4 s.atış isabetleri ile 23 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund, 6 asist, 4 top çalma, 1 blok ekledi ve sadece 3 top kaybı yaparak 33 verimlilik puanına ulaştı. Bu rakamlar da onu haftanın MVP’si yaptı alkışlarla.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …