Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 6.Hafta)

7DAYS EuroCup Top 16 turunun 6. ve son haftasını geride bıraktık.

Play-off’a kalan 8 takımın belirlendiği bu keyifli ve zorlu maçların yer aldığı haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarkan, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Her ne kadar sezon performansları tam olarak beklentileri karşılayamamış olsa da EuroCup’ın favorileri arasında yer alan Rus ekibi Lokomotiv Kuban gerçek gücünü en kritik maçta da gösterdi bu hafta. Play-off bileti için minimum 12 sayılık fark ihtiyaçları vardı ve onlar da dominant bir performansla tam 100 sayı üreterek Trento’yu 14 sayı farkla geçtiler kendi kaderlerini kendileri belirleyerek adlarını play-off’a yazdırdılar. Litvanyalı forvet Kuzminskas’ın harika performansının yanı sıra takım olarak yay gerisinde yüzde 44 ile isabet bulmaları ve ribaundlarda 35-26’lık ezici bir üstünlük kurmalarıyla haklı bir galibiyet elde ettiler. Açıkçası benim için de Top 16’da veda etselerdi çok üzücü olurdu. Ellerindeki kadroyla son 4 takım arasında olmayı hakettiklerini düşünüyorum.

Mantas Kalnietis - Lokomotiv Kuban Krasnodar (photo Lokomotiv - Fedor Aebor) - EC20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Mindaugas Kuzminskas (Lokomotiv Kuban): 26 sayı, 3-5 3sayı, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • Mathias Lessort (AS Monaco): 21 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 31 verimlilik
  • Mantas Kalnietis (Lokomotiv Kuban): 21 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 10 asist, 3 top çalma, 30 verimlilik
  • Marcquiese Reed (Nanterre): 27 sayı, 2 asist, 2 top çalma, 26 verimlilik
  • Melvin Ejim (Buducnost): 20 sayı, 8 ribaund, 2 blok, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Her ne kadar yerinin Euroleague olduğunu düşünsem de oradaki denemelerinde istikrarı sağlayamadığı için EuroCup sahnesinde boy göstermek zorunda kaldı. Lokomotiv Kuban forması ile de bu seviye için fark yaratabileceğini bu hafta bir kez daha gösterdi. Evet Litvanyalı forvet Mindaugas Kuzminskas‘dan bahsediyorum. 31 yaşındaki tecrübeli 4 numara bu hafta takımının Trento karşısında çıktığı tamam mı devam mı maçında neredeyse hiç çıkmadan 38 dakika sahada kalarak 6-10 2sayı, 3-5 3sayı, 5-6 s.atış isabetleriyşe tam 26 sayı üretti, 9 ribaund topladı, 1 asist yaptı ve sadece 1 top kaybı yaparak 33 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Monaco’yu Ezdi Geçti

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk ettiği AS Monaco‘yu 88-63’lük skorla adeta ezdi …