Güncel Haberler

Khimki’nin Oyunculara Olan Borcunun 3 Milyon Euro Olduğu İddia Ediliyor!

Khimki‘deki finansal krizin detayları belli oluyor!

Hatırlayacağınız üzere Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonunun transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala lig yönetimi bir bildiri yayınlamış ve Rus ekibinin finansal konularda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle transfer yapamayacağı, yeni oyuncu lisansı çıkaramayacağı duyurulmuştu.

Rus sitesi RIA Novosti’nin haberine göre finansal krizin detaylarında en çok öne çıkan konu kulübün oyunculara maaş ödemelerinden kaynaklı yaklaşık 250 milyon ruble yani 2.8 milyon Euro borçlu olması. Bu bağlamda oyuncular son 3 aydır da maaşlarını alamıyorlar haberdeki bilgiye göre.

Yine hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Rus ekibi önemli isimler Jonas Jerebko, Greg Monroe ve Dairis Bertans ile finansal sıkıntılardan dolayı yollarını ayırmıştı ki yine bu sebepten ötürü bir süredir Devin Booker ve Stefan Jovic de forma giymiyorlar, hatta Rusya dışında oldukları söyleniyor.

Ayrıca yine Rus kaynaklarından gelen haberlere göre takımda kalan 3 yabancı isim Errick McCollum, Janis Timma ve Jordan Mickey de çok yakın zamanda ayrılacaklar, hatta 28. hafta oynanacak olan maçta son kez Khimki forması giyecekleri de gelen haberler arasında.

Khimki, çift maç haftasının ilk kısmında 2 Mart Salı günü konuk ettiği güçlü rakibi Real Madrid’i yenerek 17 maçlık mağlubiyet serisine son vermişti. Ama finansal problemler onlar adına bu sezonun çoktan bittiğini gösteriyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …