Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (27.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk bölümü olan 27. haftayı geride bıraktık.

İki temsilcimizin de galibiyetle kapattığı ve play-off yarışında güçlü adımlar attığı bu keyifli haftayı gelin birlikte değerlendirelim ve her zamanki gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta diğer haftalara nazaran çok daha kolay oldu seçim yapmak. Sezon başından beri en büyük hayal kırıklığı olarak nitelendirdiğimiz, oyunculara yaklaşık 3 milyon Euro maaş borcu olduğu iddia edilen ve kadrodaki önemli isimlerle birbir vedalaşan Khimki, koç Maltsev yönetiminde, sadece 2 yabancısı McCollum ve Mickey ile ligin şampiyonluk adaylarından biri olan Real Madrid karşısında alkışları hak edecek bir mücadele verdi. Maça çok istekli ve verimli başlayıp ilk yarıdan üstünlüğü 45-38 ile ele geçiren Rus ekibi ikinci yarıda Real’in savunmasına karşı zaman zaman zorlansa da son çeyrekte sertliğe sertlikle karşılık verip 17 maçlık galibiyet hasretini gidermeyi başardı ve rakibine tam anlamıyla soğuk bir duş aldırdı. Bu sonuç onların bu sezonki hayal kırıklığı performansını ve alt sıralardaki durumunu değiştirmeyecek olsa da kalan haftalarda kolay lokma olmayacaklarının mesajını vermiş oldular. Alkışlarla da haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 13 sayı, 5-7 2sayı, 10 ribaund, 8 asist, 2 t.çalma, 35 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 25 sayı, 5-9 3sayı, 5 ribaund, 27 verimlilik
  • Luca Vildoza (TD Systems Baskonia): 19 sayı, 4-7 3sayı, 8 asist, 4 t.çalma, 27 verimlilik
  • Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 20 sayı, 3-3 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik
  • Jordan Mickey (Khimki): 19 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 4 t.çalma, 2 blok, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Fenerbahçe Beko‘nun geçen hafta Anadolu Efes karşısında aldığı tarihi farkın ardından nasıl reaksiyon göstereceği merak konusuydu ve bu cevabı takımın hem ruhani hem de enerji lideri olan Jan Vesely ile birlikte net olarak verdiler Milano karşısında. Çek yıldız Obradovic döneminde geliştirmeye başladığı pasör özelliğini artık zirveye taşımış durumda. Öyle ki koç Kokoskov kenar oyunlarında onun topu oyuna sokmasını istiyor, onun saha görüşüne ve hassas ellerine bir oyun kurucu kadar güveniyor. Bu maçta da hem şutörleri hem de yanında oynayan uzunları çok iyi besledi. Ayrıca ribaundlarda yine bir canavar olduğunu herkese hatırlattı. Skor bulma konusunda Guduric ve De Colo’nun devrede olmasıyla beraber bir adım geri çekildi olgunluk göstererek ve hücumda oyunun kendisine gelmesini bekledi, forse etmek yerine pas dağıtmayı tercih etti ve bu şekilde de ne kadar verimli olacağını net olarak gösterdi. Enerjisi, savaşçı kimliği ve saha görüşü ile Vesely kuşkusuz ligin elit uzunlarından biri. Bu haftaki triple-double’ı sadece 2 asistle kaçırdığı performansla da alkışlar eşliğinde haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oluyor.

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …