Güncel Haberler

Koç Kokoskov, Milano Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Olimpia Milano’yu 92-100’lük skorla geçerek play-off yolunda önemli bir adım atmıştı.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun başarılı koçu Igor Kokoskov açıklamalarda bulundu:

Aldığımız sonuçtan ötürü mutluyuz. Çok zorlu bir takıma karşı galibiyet kazandık. Milano, çok iyi bir koç tarafından yönetiliyor. Messina, Avrupa basketbolunun efsanelerinden biri. Bu salondan galibiyetle ayrılmak ve bu işi başarmak, bizim neden burada olduğumuzu gösteriyor. Uzun, 40 dakikalık bir maç oldu. Kesinlikle sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Delaney’den yoksun olmalarına rağmen çok iyi olduğunu bildiğimiz bir ekibe karşı oynadık. Bazen en iyi oyununuzu, en iyi oyuncularınızdan yoksun olduğunuzda oynarsınız. Kesinlikle bizim rahatlamamıza izin vermediler. Odaklandık ve bu karşılaşmanın öneminin farkına vardık. Rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyorduk. Konsantreydik ve enerjimizi yüksek tuttuk. Rakibin tüm hatalarına nasıl ceza kesmesi gerektiğini bilen bir ekiple oynadık. Maç boyunca da böyle oldu. Yakın geçen bir maç oldu. Üçüncü çeyrekte rakibimizin üstünlüğüne verdiğimiz reaksiyon kritikti. Bize çok yardımcı olan, oldukça zorlu atışlarda isabet bulduk. Üç sayılık atışlar bizim oyunumuzun en iyi bölümlerinden biri değil ama Marko Guduric’in üçüncü çeyrekte bulduğu üçlükler, Lorenzo’nun sayıları, bizim için farkı yarattı. Elbette kritik anlarda Jan Vesely’nin katkısı ve maç boyunca oynadığı harika oyun bizim için çok önemliydi. Oyuncularımı soyunma odasında bu önemli galibiyet için kutladım. Fenerbahçe için çok büyük bir galibiyet aldık.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …