Güncel Haberler

Fenerbahçe, Vesely Şov ile Milano Deplasmanından Çıktı!

.Turkish Airlines Euroleague 27. hafta kapanış maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Olimpia Milano‘yu Vesely’nin etkili oyunu eşliğinde 92-100’lük skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 16-11 yaptı ve 8. sıradaki yerini korudu. Milano ise 17-10’luk derecesiyle 3. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 28-24
2.çeyrek: 52-50
3.çeyrek: 69-78
4.çeyrek: 92-100

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 13 sayı, 10 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile triple-double’ı sadece 2 asist ile kaçırırken Nando De Colo 20 sayı, 3-7 3sayı, 3 ribaund, 3 asist Lorenzo Brown 18 sayı, 3-3 3sayı, 4 asist, Marko Guduric 15 sayı, 3-7 3sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Dyshawn Pierre 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Milano cephesinde ise Kevin Punter 20 sayı, 3-6 3sayı, 2 ribaund ile en skorer isim olurken, Gigi Datome 16 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 2 asist, Shavon Shields 14 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Sergio Rodriguez 13 sayı, 3-5 3sayı, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça hücumda etkili başlayan temsilcimiz De Colo ve Guduric’in organize ettiği ikili oyunları yüksek verimlilikle bitirmeyi başardı. Milano ise Roll’u devreye sokarak maçın başında onun sıcak elinden iyi faydalandı. Temsilcimiz ikili oyunlar sonrası yakaladığı ters eşleşmeleri zaman zaman kullanamasa da hücum ribaundları ile gelen ikinci şans sayıları sayesinde maçın içinde kaldı. Milano’nun yüksek tempoda bulduğu kolay sayılara biz de içerden üreterek cevap verdik farkın açılmasına izin vermeyerek ilk çeyreği 28-24 geride tamamladık. İkinci çeyrekte kenarda gelen O’Quinn’in skora katkı vermesi ve Vesely’nin bıraktığı yerden pas dağıtımına devam etmesi ile hücumda etkili olmaya devam ettik ama üçlük savunmasında sorun yaşadık ve Milano’nun yüksek yüzdeli atışlarına bir türlü engel olamadık, özellikle tecrübeli guard Rodriguez’i durdurmakta zorlandık. Çeyreğin ikinci bölümünde savunmada vidaları sıkan, Milano’nun pas trafiğini engelleyerek onları birebirlere zorlayan temsilcimiz 0-11’lik nefis bir seri yakaladı ve bitime 10 saniye kala 46-50 önde girdi. Ama ardından Milano’nun üst üste gönderdiği üçlüklere engel olamadık ve devreye 52-50 geride girdik.

İkinci yarıya iyi başlayan Milano oldu. Temsilcimiz savunmadaki sertliğini ve istikrarını koruyamadı, bu nedenle de İtalyan ekibinin farkı 7 sayıya çıkarmasına engel olamadı. Bu kısa şoku atlatan sarı lacivertliler Guduric’in devreye girmesiyle hücumda tekrar ritmini buldu, Sırp kanat oyuncusundan üst üste gelen üçlüklerle bu kez de 0-13’lük bir seri yakaladık. Milano bu seriye Datome ile karşılık vermeye çalışsa da ardından bu kez Brown devreye girdi, daha doğrusu alev aldı diyebiliriz. Ondan kısa sürede gelen 12 sayılık katkıyla farkı 65-75 ile 10 sayıya çıkardı temsilcimiz. Son çeyreğe beklendiği gibi bir reaksiyon göstererek başlayan Milano, 12-2’lik bir seriyle geri döndü, farkı azalttı. Ama temsilcimiz De Colo ve Vesely liderliğinde 0-6’lık seriyle karşılık verdi ve bu zorlu deplasmanda 8 sayılık farkla play-off yarışında çok kritik bir galibiyete imza attı.

Sarı lacivertliler geçen hafta Anadolu Efes karşısında aldığı tarihi farklı mağlubiyetin ardından hızlıca silkelenip toparlandı ve play-off yarışında kritik bir viraja girilen bu dönemde reaksiyon göstererek önemli bir işe imza attı, rakiplerine halen ne kadar tehlikeli bir takım olduklarının mesajını verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …