Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Top 16 Sahnesinde Türk Derbisi: Karşıyaka, Tofaş’ı Ağırlıyor!

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 turu I grubunun ilk haftasında Türk derbisi izleyeceğiz. Pınar Karşıyaka, İzmir’de Tofaş‘ı konuk edecek.

3 Mart Çarşamba günü saat 20:00’da başlayacak olan ve Tivibu Spor ekranlarından canlı yayınlanacak olan karşılaşmayı Eddie Viator, Martin Horozov, Carsten Straube hakem üçlüsü yönetecek.

Koç Sarıca yönetimindeki Kaf-Kaf normal sezonda F grubunu 4-2’lik derecesiyle Bamberg’in ardından 2. sırada tamamlamış ve adını Top 16’ya yazdırmıştı. Normal sezonun MVP’si seçilen Raymar Morgan 19.5 sayı, 4.0 ribaund ile takımın en güvendiği isim kuşkusuz. Amath M’Baye de 15.2 sayı ile onun en büyük destekçisi konumunda.

Koç Demir yönetimindeki Tofaş ise normal sezonda B grubunu 4-2 ve averajla lider olarak tamamlayarak adını Top 16 gruplarına yazdırmıştı. Bursa ekibinde öne çıkan isim 18.3 sayı, 7.3 ribaund istatistikleri ile DeVaughn Akoon-Purcell oldu kuşkusuz. Tomislav Zubcic de 17.0 sayı, 6.0 ribaund istatistikleri ile takımın diğer önemli ismi konumunda.

Temsilcilerimiz daha önce Avrupa sahnesinde iki kere karşılaştı. O zamanki adıyla EuroChallange Cup olan şimdiki Europe Cup statüsündeki turnuvada 6 Kasım 2012’de oynadıkları ilk maçı Karşıyaka deplasmanda 63-64 ile kazanırken, 27 Kasım 2012’de bu kez İzmir’de oynanan ikinci maçı da Karşıyaka 78-56’lık skorla bu kez çok rahat kazanmıştı. Temsilcilerimiz bu sezon BSL’deki kapışmalarını da tamamladılar; Kaf-Kaf iki maçta da rakibine üstünlük kurdu ve 17 Ekim’deki ilk maçı deplasmanda 78-88, ikinci maçı ise kendi sahasında 90-71’lik skorla farklı kazandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …