Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Top 16 I Grubu İncelemesi: Tofaş ile Kaf-Kaf Karşı Karşıya

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 heyecanı başlıyor ve iki temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile Tofaş, aynı grupta, I grubunda ilk 2 sırada yer alabilmek için mücadele edecekler.

Normal şartlar iki ekibimizin de favori olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, diğer iki rakibimiz de bizim seviyelerimizde değiller. Gelin temsilcilerimiz dışında grupta yer alan bu diğer iki takımı mercek altına alalım:

Hapoel Holon

Ülkemizde daha önce Gaziantep ve Bahçeşehir takımlarını da çalıştırmış olan Yunan koç Dedas yönetimindeki İsrail temsilcisi normal sezonda 4-2’lik derecesiyle ve averajla C grubunu lider olarak tamamlayıp adını Top 16 gruplarına yazdırmıştı. Bu maçlarda öne çıkan isimler ise yine ülkemizde forma giymiş olan, yakından tanıdığımız isimler. Takımın skoreri olan ve daha önce Sakarya artı Telekom formaları ile izlediğimzi C.J. Harris 19.2 sayı, 4.2 asist istatistikleri ile dikkat çekmişti. Yine ülkemizde Uşak forması ile izlediğimiz Isaiah Miles 14.2 sayı ve Belçikalı forvet Maxime De Zeeuw da 12.7 sayı, 6.3 ribaund ile takımın diğer öne çıkan isimleri konumundalar.

Brindisi

Koç Vitucci yönetimindeki İtalyan ekibi ise hem Serie A’da hem de burada sezonun flaş ekiplerinden biri. Normal sezonu 4-2’lik derecesiyle temsilcimiz Daçka’nın yer aldığı H grubunda ikinci sırada tamamladılar ve Burgos’un ardından Top 16 biletini kapan 2. ekip oldular. Önemli silahları D’Angelo Harrison’dan yoksun olacaklar, geçtiğimiz günlerde dizinden bir operasyon geçirdi skorer guard. Onun yokluğunda takımın uzunlarından ikisi Nick Perkins 12.3 sayı, 5.3 ribaund ve Derek Willis 11.8 sayı, 4.3 ribaund ile sorumluluk aldılar, öene çıktılar. Top 16’da da en büyük kozları olacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …