Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Olimpia Milano – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İtalya’da güçlü rakibi Olimpia Milano‘ya konuk olacak.

Mediolanum Forum’da 6 maçtır üst üste kazanan ve 17-9’luk derecesiyle ilk 4 yarışında önemli bir oyuncu olan Milano, 10 maçlık müthiş serisi geçen hafta diğer temsilcimiz Anadolu Efes karşısında aldığı tarihi farklı bozulan temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘yu konuk edecek.

Gelin birlikte play-off yolunda önemli bir viraja girmiş olan temsilcimizin bu zorlu maçı nasıl kazacağını mercek altına alalım ve galibiyet reçetesini hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Topa Baskı ve Fiziksel Oyun

Milano son haftalarda ligin en verimli hücum eden takımlarından biri. Son 4 maçlarını kazanırken hem 80 sayının üstünde ürettiler ve bunu yaparken toplam 77 asist yapıp sadece 3 top kaybı yaptılar, yani 2.3 gibi harika bir orana sahipler asist-top kaybı verimliliği konusunda. Bu başarının temelinde de kuşkusuz takımın iki oyun kurucusu Sergio Rodriguez ve Delaney var. Özellikle El Chacho oyundayken topa baskı yapmak ve ona karşı sertlik seviyesini yukarı çekip, fiziksel oyunla onu yıpratmak çok önemli olacak. Burada Lorenzo Brown‘a çok iş düşecek ki zaman zaman onu Guduric ile de savunabiliriz. Rodriguez’in rahat oyun kurmaması, pas açılarının kapatılması hatta onun pas vermek yerine kendi top kullanması önemli olacak. Ondan 15 sayı yemek, 7-8 asist yapması yerine tercih edilebilir durum. Ayrıca Milano’nun forvet rotasyonunda da fiziksel oynayan ve tehlikeli silahları. Başta Shields ve Datome olmak üzere aynı sertlikte onlara karşılık vermemiz gerekiyor, burada Pierre’in rolü çok kritik olacak.

Fenerbahce Beko Istanbul vs. AX Armani Exchange Milan - Game

Hines-Vesely Eşleşmesi

Euroleague’in son yıllarda sahnede olan en istikrarlı ve verimli uzunlarından ikisini kapışmasını izleyeceğiz. Elbette Kyle Hines‘ın yaşı ilerledi ve dakikaları artık daha sınırlı ama sahada kaldığı sürelerde oyunun her iki tarafında da atletizmi, sertliği, zekası ve pozisyon bilgisi ile fark yaratan bir uzun. Topu yere vurabilmesi ve çabuk ayakları ile yüzü dönük de potaya gidebilen, devrilmeleri çabuk ve yüzdeli bitiren bir pivot. Uzun kolları ile de Vesely’nin pas kanallarını iyi kapatacaktır. Onun savunmadaki bu etkinliğini kırmak adına bizim de ona karşı savunmada aynı sertlikte oynamamız gerekiyor. Burada Jan Vesely tatlı sert oyunu ortaya koyabilir ama Hines’ın aklına girmesine izin verip gaza gelirse, kolay fauller, hatta gereksiz teknik faullerle verimi düşebilir. Bu nedenle Ahmet ve O’Quinn’in oyunda olduğu anlarda bu görevi üstlenmesi daha doğru olabilir. Vesely savunmada olduğu kadar, hatta belki de daha çok, hücumda ihtiyacımız var. Onun enerjisi, orta mesafe tehditi, hava harekatları ve devrilmeleri çok kritik olacak. Bu nedenle Hines’ın fiziksel oyunu karşısında yıpranmaması gerekiyor.

Kyle Hines: "Eğer Fırsatım Olursa Türkiye'de Oynamayı Çok İsterim" |  Eurohoops

Üçlükler

Sarı lacivertliler 10 maçlık serinin içerisinde kazanırken üçlük yüzdesini de takım olarak arttırmayı başardı ve yüzde 40.1’e ulaştılar, artık ligin bu alanda en iyi 5. takımı konumundalar. Melih ve Perez’den faydalanamayacaklar ama Ali Muhammed’e kavuştular ve ellerinde halihazırda Nando De Colo, Eddie, Guduric hatta son maçlarda ritmini bulan Pierre gibi önemli şutörler var. Özellikle De Colo’nun üçlüklere iyi başlaması ve konsantre bir şekilde üretmesi çok önemli olacak. Bu sayede Vesely ve Pierre’in alçak posttan daha üreteceğini, artı De Colo ya da diğer guardlarımızın da potaya daha rahat gideceklerini unutmamız lazım. Bu nedenle De Colo başta olmak üzere takım olarak yay gerisinden yakalayacağımız yüzde galibiyetin kritik faktörlerinden biri olacak. Net bir oyun kurucusu olmayan temsilcimizin elindeki bu kaliteli bitiricileri verimli kullanabilmesi için doğru saha yerleşimini yapması, alçak posttan da Vesely ile mutlaka pas dağıtımı yapması gerekiyor.

Sarı Kanarya, Milano'da yokları oynadı | Basket Dergisi | Basketbol,  Basketbol Haberleri, Basketbol Maçı

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …