Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Top 16 K Grubu İncelemesi: Telekom’un Zorlu Sınavı

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 K grubunda ülkemizi Türk Telekom temsil edecek.

Ankara ekibi milli aradan da faydalanarak CSKA’ya gönderdiği Eric’in yerini Johnny O’Bryant ve Ennis’in sakatlığı sonrası guard rotasyonunda yaşadıkları sıkıntıyı da çözmek adına Marcus Foster’ı kadrolarına kattılar. Yani 2 Euroleague patentli isimle artı Wiltjer, Dekker, Johnson üçlüsüyle beraber hem bu grubun hem de turnuvanın favorileri arasında olduklarını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Pekim temsilcimizin gruptaki rakipleri kimler, gelin biraz onları tanıyalım. Keyifli okumalar.

Strasbourg

Koç Tuovi yönetimindeki Fransız ekibi, pandemi nedeniyle Pro A’da maçların yapılmaması nedeniyle sadece Şampiyonlar Ligi sahnesindeki maçlarda boy gösterdi, yerel ligde çok az maç yaptı. Takımın en skorer ismi eski Daçkalı Bonzie Colson. Birleşik Amerikalı forvet 20.2 sayı, 6.5 ribaund istatistikleri ile ligin de en etkili isimlerinden biri. Onunla beraber ele avuca sığmayan Brandon Jefferson, tecrübeli forvet Ike Udanoh, skorer guard DeAndre Lansdowne, güçlü forvet Ishmail Wainwright ve Çek milli takımının da önemli isimlerinden olan Jaromir Bohacik. Özetle bu seviyeler için gayet yeterli bir kadroları var ve grup maçlarında da ne kadar etkili olabileceklerini gösterdiler. Kesinlikle hafife alınmaması gereken bir rakip.

Nizhny Novgorod

Daha önce ülkemizde Banvit’i de çalıştırmış olan koç Lukic yönetimindeki Rus ekibi elindeki sınırlı bütçeyle kurduğu mütevazi kadroyla bu sezonun flaş takımlarından biri kesinlikle. Zaten buraya kadar gelerek de bunu kanıtladılar. Kasey Shepherd 15.7 sayı, 4.8 asist ortalamalarıyla bu takımın en önemli silahı ve lideri. Milli takım seviyesine kadar yükselen keskin şutör Artem Komolov, tecrübeli guard Ivan Strebkov, genç uzun Luke Petrasek ve Fransız uznu Alex Gavrilovic de takımın diğer önemli isimleri. Yüksek tempoda bol üçlük denemesiyle oynayan, izin verdiğiniz takdirde çok canınızı yakabilecek bir takım.

AEK

Yunan ekibi sadece grubun değil Şampiyonlar Ligi’nin de favorisi ki zaten biliyorsunuz 2017-18 sezonunda da şampiyonluk başarısı yaşamıştı. Bu sezon koç Papatheodorou’nun en güvendiği isim kuşkusuz tecrübeli skorer Keith Langoford. Normal sezonu 21.5 sayı ortalaması ile tamamlayarak da bu beklentileri karşılaşmıştı. Ayrıca Angolalı uzun Yannick Moreira da 17.0 sayı, 7.3 ribaund istatistikleriyle bu sezon adından sıkça söz ettirdi. Takımın diğer tecrübeli isimleri Matt Lojeski, Jonas Maciulis, Nikos Zisis ve Marcus Slaughter da bu seviyeleri çokça kez oynamış, önemli parçalar. Özetle şampiyonluk için kalite, tecrübe, herşeye sahipler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …