Güncel Haberler

RESMİ: Khimki’de Ayrılanlar Kervanına Bertans da Katıldı

Turkish Airlines Euroleague‘in bu sezon en büyük hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri olan Khimki‘de yaprak dökümü devam ediyor.

Son olarak kulüpten yapılan açıklamaya göre Dairis Bertans ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı.

2 sezondur Rus ekibinin başarısı için mücadele eden 1.92 boyunda olan 31 yaşındaki Letonyalı guard, bu sezon VTB’de 12 maçta ortalama 18.8 dakika süre alırken 6.9 sayı, yüzde 39.1 3sayı, 1.3 ribaund, 2.5 asist ve Euroleague sahnesinde ise 20 maçta ortalama 16.9 dakika süre alırken 5.4 sayı, yüzde 34.8 3sayı, 1.2 ribaund istatistikleri ile beklentilerin altında kalmıştı.

Kurallar gereği bu sezon Euroleague’de tekrar forma giyemeyecek. Bir çok takım da kadrolarını koruyorlar, dolayısıyla bu sezon onun tekrar Avrupa’da izlemeyebiliriz. Tekrar NBA kontratı kovalamak için G-League yapabilir belki. Khimki ile ayrılığı uzun sürmese Euroleague’de bir çok takımda alternatif guard olarak faydalı olabilirdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …