Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 27.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague çift maç programının ilk kısmı 27. hafta maçları ile başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri paylaşacağım. Keyifli okumalar.

27. hafta maçları öncesi 3 değişiklik hakkımız var. Gelin öncelikle takımdan göndereceğimiz isimlere bir bakalım:

  • Alba Berlin‘in geneç uzunu Ben Lammers‘a geçen hafta güvenmiştim ama açıkçası beklentilerin altında kaldı, son maçlardaki iyi performansının aksine bize sadece 6.6 puan getirebildi, dolayısıyla bir hafta daha risk almayıp onunla yolları ayırıyoruz.
  • İkinci olarak yolları ayıracağımız isim ise FC Barcelona‘nın tecrübeli kanat oyuncusu Cory Higgins olacak. 14-15 ortalamaları aşmakta zorlanan bir oyuncu için 2.19 maliyet çok fazla, bu hafta onunla vedalaşıyoruz ki geçen hafta da sadece 11 puan getirerek bizi üzmüştü zaten.
  • Son olarak da FC Bayern Munich‘in başarılı uzunu Jalen Reynolds ile yolları ayırıyoruz. Aslında ondan memnunum ki geçen hafta da 15.4 puan getirdi ama 2.53 maliyeti çok fazla ki uzun pozisyonunda Vesely varken ve Euroleague sahnesinde guardlar bu kadar formdayken Utility hakkımı 4. bir guarddan yana kullanmak istiyorum.

Kadroya yeni eklediğimiz isimler ise şöyle:

  • İlk kadroya ekleyeceğimiz isim FC Bayern Munich‘in tecrübeli kısa forveti Vladimir Lucic. Sırp oyuncu sakatlık sonrası yeni yenmi ritmine kavuşuyor ve geçen hafta da 14.3 puan getirdi. Zayıf ve eksik Kızıl Yıldız karşısında sezonun ilk karşılaşmasında olduğu gibi yine çok yönlü performansıyla 18-20 arası bir katkı vermesini bekliyorum.
  • Takıma yeni kattığımız bir diğer forvet ise Khimki‘nin istikrarlı uzunu Jordan Mickey olacak. Takım bu kadar kötü giderken ve pota altında Booker ile Monroe gibi asıl yıldızlar yokken Mickey gerçekten iyi iş çıkardı, son haftalarda genelde tek başına direndi. Bu maçta da eski takımı Real karşısında 20 puanın üstüne çıkmasını bekliyorum.
  • Son eklememiz ise geçen hafta 44 verimlilik puanı ile Anadolu Efes‘in Fenerbahçe Beko karşısında aldığı farklı galibiyetin mimarı olan ve haftanın MVP’si seçilen Vasilije Micic olacak Sırp guardın Valencia gibi yüksek tempoda oynayan bir rakip karşısında da formda grafiğini sürdürüp yine özel puanlar getireceğini tahmin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …