Güncel Haberler

Alperen’in Kimden İlham Aldığı Belli Oldu!

Son dönemde hem Beşiktaş Icrypex forması ile hemde Ay-Yıldızlı formayla adından sıkça söz ettiren genç yıldız Alperen Şengün‘ün kimden ilham aldığı belli oldu!

Millilerimizin 2022 FIBA EuroBasket elemelerinde oynadığı son iki maçta hem İsveç’i hem de Hırvatistan’ı devirerek şampiyona bileti kapmasına mentörlüğü ile destek olan isimlerden biri de NBA’de All-Star olmayı ve şampiyonluk yüzüğü takmayı başarmış olan efsane isim Mehmet Okur‘du.

Milli forma ile de olgunlaşan ve gelişen basketbolunu net olarak ortaya koyan ve özellikle İsveç maçında sergilediği performansla dikkatleri çeken, EuroBasket’in 5. maçlar için belirlediği en iyi beşe de seçilen Alperen, efsane uzun Mehmet Okur hakkında bir paylaşım yaptı ve ona özel bir teşekkür gönderdi:

Aslında tüm hikaye maçlarını izleyerek, hareketlerini deneyerek başlamıştı. Daha çok küçük bir çocukken hayallerimi basketbol süslerken, sen o parkelerde benim gibi birçok kişiye ilham vermeye devam ediyordun Mehmet abim. Verdiğin tavsiyelerin, gösterdiğin desteğin ve bu değerli hediyenin benim için önemini anlatmak çok zor. Daha yolun başında olan bana tekrar ilham olduğun için çok teşekkür ederim Moneyman!

FIBA yayınladığı makalede EuroBasket 2022 elemelerinde en çok dikkat çeken 10 oyuncu arasında genç yıldızımızı da göstermiş ve performansından övgüyle bahsetmişti.

TBF başkanı Türkoğlu da Okur’un kendilerine verdiği bu destekten dolayı mutlu ve memnun olduklarını, kendisine her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …