Güncel Haberler

Fenerbahçe, Şansının da Yardımıyla Daçka’yı Son Nefeste Geçebildi

ING Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Darüşşafaka Tekfen karşısında epey zorlandı ve şansının da yardımıyla son topta 64-66’lık skorla kazanmayı bildi. Ama tıpkı farklı kaybettiği Efes maçında olduğu gibi hiç olumlu sinyaller vermedi Euroleague’deki çift maç haftası öncesi.

Bitime 14 saniye kala Magette’nin faulü sonrası çizgiye giden Ali Muhammed 1-2 ile döndü ve Fenerbahçe’nin farkı üçe çıkarmasını sağladı (62-65). Sonrasında 6 saniye kala bu kez Muhammed, Magette’e 3 sayılık atış esnasında faul yaptı. Ancak Magette çizgiden 2-3 ile dönünce Daçka beraberliği yakalalayamadı, farkı 1 sayıya indirdi (64-65). Bitime 6 saniye kala ise Luther’e çalınan teknik faul sonrası Guduric çizgide hata yapmadı ve skoru 64-66 yaptı sarı lacivertliler lehine. Kalan kısa sürede Daçka Doğuş ile üçlük atıştan faydalanamayınca da maçın skoru bu şekilde tescillenmiş oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 16-6’lık derecesiyle 3. sırada yer alırken, Daçka ise 11-11 ile 8. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 19-14
2.çeyrek: 10-25
3.çeyrek: 12-15
4.çeyrek: 23-12

Sarı laciveritliler de Tarik Biberovic 11 sayı, 4 ribaund, Kenan Sipahi 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Jarell Eddie 10 sayı, 2 ribaund, 2 blok ile galibiyetin mimarları oldular.

Daçka cephesinde ise Berk Demir 15 sayı, 5-6 3sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Josh Magette 12 sayı, 3-10 3sayı, 5 asist, 3 top çalma ve Ryan Luther ile Andrew Andrews 10’ar sayıyla direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …