Güncel Haberler

RESMİ: Fethiye, Kadrosunu Tecrübeli Bir Skorerle Güçlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi‘nde düşme adaylarından biri olan ve zor günler yaşayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, iki guardı Frazier ve Neal’in sözleşmelerini fesh ettikten sonra kadrosuna bir skorer takviyesi yaptı.

Daha önce ülkemizde Yeşilgiresun ve Anadolu Efes formaları da giymiş olan, son olarak Çin’in Shanxi Loongs takımında izlediğimiz Ricky Ledo ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

2.01 metre boyunda olan 28 yaşındaki Ledo, Shanxi ile 7 maçta görev alırken 19.0 sayı, yüzde 35.6 3sayı, 7.6 ribaund, 4.6 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Ledo ülkemizde sergilediği performansla Euroleague potansiyeline sahip olduğunun sinyallerini vermişti. Ama ne Anadolu Efes ne de sonrasında Baskonia ile beklenen çıkışı yakalayamadı. Atletizmi ve çabukluğu sayesinde yaptığı etkili penetrelerle rahat skor üretse de dış şutlarındaki istikrarsızlık ve savunmadaki yumuşaklık onun düşüşe geçmesine neden oldu. Sonrasında ise Anwil forması ile küllerinden yeniden doğmaya çalıştı. Skorer özellikleri ile takımını sırtladı ve Çin’den kontrat kapmayı başardı. Ama orada da pek istediğini bulamadı, tekrar Avrupa’ya dönmeye karar verdi.

Yüksek tempoda oynamayı seven Fethiye’de Johnson’ın oyun kurucu direksiyonunda oturacağını düşünürsek kanatlarda Cook ile beraber iyi bir ikili olacaklarını, en azından skor üretiminde Fethiye’ye seviye atlatacakları bir gerçek. Eğer Ledo istatistiklerine oynamaktan vazgeçip Johnson ve Cook ile uyum içerisinde olursa rakip savunmaların çok canını yakacak bir üçlü olurlar. Ledo’nun tecrübesi ile de takıma değer katacağını, transfer piyasasının bu kadar dar olduğu bir dönemde yapılacak doğru hamlelerden biri olduğunu düşünüyorum. Ama tabi savunma konusunda koç Ay’ın ona katlanması gerekecek, daha doğrusu fazla bir katkı beklememesi gerekeceğini de belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=G7r7GOzdcOA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …