Güncel Haberler

RESMİ: Alba’dan Uzun Takviyesi

Almanya easyCredit BBL‘nin güçlü takımlarından, Turkish Airlines Euroleague‘de de mücadele eden Alba Berlin uzun rotasyonuna takviye yaptı.

Sezona Estudiantes ile başlayan ve son olarak Avtodor forması ile izlediğimiz Çat doğumlu Christ Koumadje ile 2023 yazına kadar anlaşma imzaladıklarını açıkladılar. Hem Euroleague hem de BBL’de forma giyebilecek.

2.21 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç uzun Avtodor ile VTB Ligi’nde çıktığı 5 maçta ortalama 5.2 dakika süre alırken 1.2 sayı, 1.2 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti sadece. Bir önceki sezon ise NBA G-League’de 11.3 sayı, 10.9 ribaund, 4.0 blok istatistikleri ile mcüadele etmiş, yılın savunmacısı seçilmişti.

Elbette bu geleceğe yatırım olarak nitelendirilebilecek bir hamle. Bu sezon için ondan Euroleague ya da BBL sahnesinde üst düzey katkı beklemeleri hayalcilik olur. Ama müthiş fiziği ile koç Reneses gibi bir eğiticinin elinde işlenmeye hazır bir mücevher olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Alba tarzında oyuncu yetiştirmey önem veren bir kulüp için doğru bir yatırım olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …