Güncel Haberler

Galatasaray’ın Yabancı Trafiği

Bu sezon kuşkusuz ING Basketbol Süper Ligi‘nin en büyük hayal kırıklığı yaratan takımlarından biri oldu Galatasaray

Halihazırda 7-14’lük derecesiyle ve 27 puanla, ki normalde 28 puan olmalıydı ama sezona finansal fair-play kurallarına uymadıkları için -1 puanla başlamışlardı, 14. sırada yer alan sarı kırmızılılar düşme hattındaki Ormanspor ile Fethiye’den sadece 1 puanla öndeler.

Geçtiğimiz iki sezon ilk 4 sıranın önemli adaylarından biri olan Galatasaray bu sezona koç Ertuğrul Erdoğan ile başlamış ama yönetimin onu “beğenmeyip” yolları ayırması sonucu yardımcısı Ömer Uğurata ile yola devam edilmişti, bu esnada da 3 yabancı değiştirilmişti. Ardından Uğurata ile de yollar ayrıldı ve bu kez görev koç Ekrem Memnun’a verildi, yabancı trafiğindeki akış aynı hızla devam etti. Öyle ki sezon başından bu yana takımda tek kalan yabancı Brock Motum. Alex Hamilton, RJ Hunter, Daryl Macon, Johnathan Williams ve Alex Tyus takımdan ayrılan yabancılar olurken kadroda ise Motum ile beraber Trice, Jackson, Crawford, Marei ve Jefferson yabancı statüstünde yer alan diğer isimler konumundalar. 

TBF yönergesine göre sarı kırmızılılar ilk 5 yabancısına lisans çıkarmak için herhangi bir bedel ödemedi ama 6. isim için 85.000TL, 7. için 95.000TL, 8. için 105.000, 9. ve 10. için 250.000er TL ve 11. isim olan Crawford için ise 400.000TL ödemek durumunda kaldı ve artık sadece 1 yabancıya daha lisans çıkarma hakkı kaldı, onu da kullanırsa yine 400.000TL daha ödeyecek TBF’ye. Ayrıca Galatasaray bu kadar yoğun transfer döneminde de sadece Real Madrid’e giden Alex Tyus için bir bonservis bedeli alabilmişti. 

Sırf bu tablo bile bir kulübümüzün ne kadar kötü yönetildiğini gösterdi ki bu kadar koç değişikliğinin de sezon içerisinde bir faydası olmadığını bir kez daha bize göstermiş oldular…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …