Güncel Haberler

Litvanya, Son Nefeste Tarihi Hayal Kırıklığından Kurtuldu!

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında Rytas’da düzenlenen fanusta Litvanya, rakibi Danimarka‘yı son nefeste 76-77’lik skorla geçerek gruptan çıktı ve 28 yıldan sonra EuroBasket finallerinde yer alamama kabusundan kurtulmuş oldu.

Bitime 7 saniye kala Litvanya 76-77 öndeyken Danimarka Darboe’nin penetresi sonrası bir basket çıkarıyordu ki tecrübeli guard Kalnietis onu blokladı ve sonrasında da ribaundu alarak takımına galibiyeti getiren isim oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 19-25
2.çeyrek: 18-16
3.çeyrek: 23-17
4.çeyrek: 16-19

Litvanya’da maçı getiren bloğun sahibi Mantas Kalnietis 11 sayı, 3-6 3sayı, 6 asist ile öne çıkarken, Jonas Maciulis 10 sayı, 6 ribaund, Vaidas Kariniauskas 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Tomas Dimsa 10 sayı ve Petkimli Sarunas Vasiliauskas 2 sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Yıldızı Lundberg’den yoksun olan Danimarka cephesinde ise Kevin Larsen 21 sayı, 3-3 3sayı, 6 ribaund, 2 blok ile öne çıkarken, Adama Darboe 20 sayı, 2-6 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ve Jonas Zohore ile Philip Hertz 12’şer sayıyla direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımlarının 2022 Yılı Karnesi Parmak Issırtıyor!

İspanya basketbolu kuşkusuz altın çağını yaşıyor. Avrupa’nın ekol ülkelerinden biri olan İspanya, sadece A takım …